Ето как да добавиш няколко години към живота си!

Ето как да добавиш няколко години към живота си!

Вълшебен еликсир на вечната младост и безсмъртие все още не е открит, но това не е причина да не опитаме поне да удължим периода на пребиваването си като ЖИВИ същества на любимата си планета Земя. Казано с други думи предлагаме ти различни начини да отложиш пътуването до „земята на мъртвите” поне с още няколко години:

години

Укрепи костите си

Добавени години: 3

Костите достигат своята максимална плътност около 30-тата година от живота на човека, като след това започва един дълъг и бавен процес с обратен ефект – тоест те започват постепенно да губят от своята плътност. Редовните и умерени силови тренировки с вдигане на тежести, биха могли да окажат доста благоприятен ефект, като забавят този процеса. Експертите твърдят, че 90 минути дневно прекарани в кардио + тренировка с тежести увеличават продължителността на живота с до 3 години.

години

Яж чесън, победи рака

Добавени години: 4 

Проучване проведено в Дания е установило, че редовната консумация на чесън удължава живота на хората с ракови заболявания с около 5%, което измерено в човешки години означава около 4 години.

години

Давай го по-спокойно, живей в по-тиха среда

Добавени години: 3

Поддържането на по – ниско от препоръчителното кръвно налягане (120/80) би могло да удължи живота с до 3 години, съобщава Американската медицинска асоциация. Как да го постигнеш? За начало се опитай да намалиш стреса и напрежението, а след това кажи на колегите си да млъкнат! Австрийски изследователи са открили, че работата в шумна среда води до повишаване на кръвното налягане.

години

Пий вино, но умерено

Добавени години: 3

Ползите от виното отдавна са известни на човечеството, но все пак нека повторим. Пиенето на не повече от 2 чаши дневно удължава живота с до 3 години, според изследователите. Наздраве!

години

Изключвай осветлението

Добавени години: 7

Човешкото тяло произвежда така наречения хормон на растежа (отговорен за развитието и растежа на клетките в мускулите и костите) най – вече по време на сън. Оказва се обаче, че често мъжете не успяват да си набавят необходимото количество пълноценен сън – проучванията сочат, че жените имат около 70 минути дълбок сън всяка нощ, докато при мъжете дълбокия сън е около 40 минути.

Според един от психиатрите практикуващи в Пенсилвания, САЩ (Alexandros Vgontzas) пълноценния сън ще ти помогне да достигнеш женската продължителност на живот, която е с цели 7 години повече от мъжката. А едно от най – важните условия за пълноценна почивка през нощта – това е липсата на каквото и да било осветление, което често смущава съня, като възбужда нервната система.

Мий си зъбите редовно

Добавени години: 6

Поддържането на зъбите и венците здрави може да добави около 6 години към живота ти – твърди д-р Майкъл Ройзън (Michael Roizen) от университета в Чикаго, САЩ.

години

Пий чаша бира всеки ден

Добавени години: 1

Чаша бира на ден (но не повече) ще ти помогне да повишиш нивото на така наречения добър холестерол, което ще увеличи продължителността на живота ти с 1 година. Освен това умерената консумация на алкохол намалява риска от образуването на кръвни съсиреци и инфаркт.

години

Намери време за приятелите си

Добавени години: 2

Честите срещи с приятели помагат за преодоляване на депресията, стреса и напрежението, освен това повишават имунитета. Проучвания в Харвардския университет в САЩ са установили, че хората с активен социален живот и много приятели, са доста по – успешни, по – щастливи, страдат по – рядко от безсъние и по – рядко заболяват и живеят по – дълго.

 

Коментари

Автор

Подобни статии

Здраве и тонус

Защо е полезно плуването?

Хората, които искат да се чувстват и да изглеждат добре, знаят, че това изисква много тренировки и упражнения. Разбира се, нищо хубаво не е лесно, но защо пък да не

Полезно

Мъжка зелена диета за пролетта

      Когато се говори за зелена диета трябва да се направи уточнение. Може да става дума за диета, която се състой от пресни, пролетни зеленчуци или за хранителен режим,

Чу ли, че...

Коя нация е най-щастлива? Виж!

След пожеланията тази година да ви бъде най-щастлива ви представяме къде по света можете да намерите щастието (ако го търсите, разбира се). Според нас го има и по нашите „дължини и ширини“,

Чу ли, че...

Мъжката вечеря – жени, помогнете!!!

Мъжката вечеря никак не е мит и защо да е? Вечерята: 1. Супа от сьомга – направена преди ден от майка ви! Притопляте, взимате кубети и е перфектна. 2. Чушки

Здраве и тонус

Свиренето на музикален инструмент подобрява здравето

Никога не е твърде късно да извадиш на наяве рок-звездата в теб. Умението да свириш на някакъв музикален инструмент не само ще ти помогне да очароваш по – лесно дамите,

Здраве и тонус

5 напитки за борбата с излишните килограми

Лятото е един чудесен период, в който може да започнете борбата с излишните килограми. И ако сте решили да дайствате още сега, трябва да знаете, че най-ефикасният начин е да

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?