Ето как да добавиш няколко години към живота си!

Ето как да добавиш няколко години към живота си!

Вълшебен еликсир на вечната младост и безсмъртие все още не е открит, но това не е причина да не опитаме поне да удължим периода на пребиваването си като ЖИВИ същества на любимата си планета Земя. Казано с други думи предлагаме ти различни начини да отложиш пътуването до „земята на мъртвите” поне с още няколко години:

години

Укрепи костите си

Добавени години: 3

Костите достигат своята максимална плътност около 30-тата година от живота на човека, като след това започва един дълъг и бавен процес с обратен ефект – тоест те започват постепенно да губят от своята плътност. Редовните и умерени силови тренировки с вдигане на тежести, биха могли да окажат доста благоприятен ефект, като забавят този процеса. Експертите твърдят, че 90 минути дневно прекарани в кардио + тренировка с тежести увеличават продължителността на живота с до 3 години.

години

Яж чесън, победи рака

Добавени години: 4 

Проучване проведено в Дания е установило, че редовната консумация на чесън удължава живота на хората с ракови заболявания с около 5%, което измерено в човешки години означава около 4 години.

години

Давай го по-спокойно, живей в по-тиха среда

Добавени години: 3

Поддържането на по – ниско от препоръчителното кръвно налягане (120/80) би могло да удължи живота с до 3 години, съобщава Американската медицинска асоциация. Как да го постигнеш? За начало се опитай да намалиш стреса и напрежението, а след това кажи на колегите си да млъкнат! Австрийски изследователи са открили, че работата в шумна среда води до повишаване на кръвното налягане.

години

Пий вино, но умерено

Добавени години: 3

Ползите от виното отдавна са известни на човечеството, но все пак нека повторим. Пиенето на не повече от 2 чаши дневно удължава живота с до 3 години, според изследователите. Наздраве!

години

Изключвай осветлението

Добавени години: 7

Човешкото тяло произвежда така наречения хормон на растежа (отговорен за развитието и растежа на клетките в мускулите и костите) най – вече по време на сън. Оказва се обаче, че често мъжете не успяват да си набавят необходимото количество пълноценен сън – проучванията сочат, че жените имат около 70 минути дълбок сън всяка нощ, докато при мъжете дълбокия сън е около 40 минути.

Според един от психиатрите практикуващи в Пенсилвания, САЩ (Alexandros Vgontzas) пълноценния сън ще ти помогне да достигнеш женската продължителност на живот, която е с цели 7 години повече от мъжката. А едно от най – важните условия за пълноценна почивка през нощта – това е липсата на каквото и да било осветление, което често смущава съня, като възбужда нервната система.

Мий си зъбите редовно

Добавени години: 6

Поддържането на зъбите и венците здрави може да добави около 6 години към живота ти – твърди д-р Майкъл Ройзън (Michael Roizen) от университета в Чикаго, САЩ.

години

Пий чаша бира всеки ден

Добавени години: 1

Чаша бира на ден (но не повече) ще ти помогне да повишиш нивото на така наречения добър холестерол, което ще увеличи продължителността на живота ти с 1 година. Освен това умерената консумация на алкохол намалява риска от образуването на кръвни съсиреци и инфаркт.

години

Намери време за приятелите си

Добавени години: 2

Честите срещи с приятели помагат за преодоляване на депресията, стреса и напрежението, освен това повишават имунитета. Проучвания в Харвардския университет в САЩ са установили, че хората с активен социален живот и много приятели, са доста по – успешни, по – щастливи, страдат по – рядко от безсъние и по – рядко заболяват и живеят по – дълго.

 

Коментари

Автор

Подобни статии

Здраве и тонус

4 неудобни „козметични” въпроса и техните отговори

Ще обърнем внимание на едни от най-неудобните и най-често задавани въпроси за добрия мъжки вид, които ти е тъпо да попиташ открито:   #1 „Мия си зъбите два пъти на

Здраве и тонус

West Gym Deluxe фитнес

Фитнес център West Gym Deluxe Първият и единствен по родът си „West Gym Deluxe“ е отдаден на мисията да ви накара да се почувствате здрави, красиви и истински щастливи, защото

Чу ли, че...

Консултация с фармацевт смях

Консултация с фармацевт или да се посмеем малко в аптеката 🙂 Реплики към фармацевт : Парацетамол на активия! Паста за зъби плака луд? А продавате ли на дребно лекарства? Наливни

Здраве и тонус

Защо е полезно плуването?

Хората, които искат да се чувстват и да изглеждат добре, знаят, че това изисква много тренировки и упражнения. Разбира се, нищо хубаво не е лесно, но защо пък да не

Здраве и тонус

И мъжете носят чехли, но не от "ония"!

Е, наистина е време да си признаят някои мъже, че и те носят чехли. Но тук не става въпрос за ония чехли дето шляпат, направени от лош изкусвеняк и изглеждат потресаващо

Тренировка

Фитнес програма в 5 стъпки

Фитнес програма: първите 5 стъпки, за да започнете да се движите, а не да се превърнете в животно. Възможно е често да сте си мислили, че няма да е зле да

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?