Още 9 лесни начина да топиш мазнини извън фитнеса

Още 9 лесни начина да топиш мазнини извън фитнеса

Имаш излишни килограми, но не и излишно време? Искаш да стопиш мазнините, но така и не успяваш да стигнеш до фитнес залата? Представяме ти 9 интересни начина да гориш калории и топиш мазнини чрез ежедневните си дейности.

 

1. Забрави за асансьора – Вместо всеки ден да използваш асансьора, започни да се изкачваш по стълбите. Стъпвай на всяко стъпало, без да прескачаш или да „вземаш” две наведнъж. Специалистите твърдят, че по този начин натоварването е по – голямо и се горят повече калории. Изследователите от университета в Роухемптън са изчислили, че ако 5 пъти седмично се изкачват по 5 етажа, без да се прескачат стъпала, могат да бъдат изгорени около 300 калории.

топиш мазнини

2. Изрини снега пред входа, а защо не и този на съседите… – Изчислено е, че 30 минути прекарани в чистене на сняг, ще те отърват от 270 калории. Освен полезна за мускулите, тази тренировка е полезна и за обществото.

топиш мазнини

3. Помогни на приятел да си пренесе багажа –Нямаме предвид да му помогнеш с покупките от магазина. Тук става дума за „по – сериозен” багаж – от типа „пренасям се в ново жилище”. Изчислено е, че за 30 минути носене на багаж ще изгориш приблизително 310 калории. За още по – добри резултати съчетай това с точка 1 – носи багажа по стълбите, вместо с асансьора!

premestvane-divan

4. Дай почивка на колата си – Ходи пеша до работа, до магазина или където се налага. Всички лекари и диетолози горещо препоръчват този метод. Освен че гори калории е изключително здравословен. Изчислено е, че 1 час спокойна разходка изгаря около 120 калории, а 1 час забързано ходене – 300 калории.

Fitness-Walking

5. „Прави любов, а не война” – С други думи прави секс по – честичко. Половин час прекаран в любовни ласки изгаря около 300 калории. Дори целувките горят калории – 10 минутна целувка гори 25 калории. Не се скатавай, а обърни внимание на жена си!

sieviesu-triki-sh_1363467878291

6. Прави коктейли по – често (Не на себе си!) – По събирания и купони бъди барман-доброволец. Това ще ти помогне да се отървеш от известно количество излишни мазнини. Изчислено е, че 30 минути правене на коктейли гори около 110 калории.

Fullscreen capture 11-12-2012 061811

7. Танцувай (за предпочитане, когато никой не те гледа) – Пуснали са любимата ти песен по музикалния канал? Какво чакаш? Отпусни му края… разкърши се и потанцувай. Само внимавай да не те види някой – риска да станеш за смях е съвсем реален. В зависимост от интензитета на танцуване ще изгориш около 300-350 калории.

BCOPplNCEAUvj1O

9. Масажирай жена си – Освен, че ще доставиш удоволствие на жена си, времето прекарано в масажи ще ти помогне да изгориш около 320 калории. Да не говорим, че ако си свършиш работата както трябва масажа може да премине в друго „приятно занимание”, където ще изгориш още калории. Давай, тигре!

types-of-massage-01

Коментари

Автор

Подобни статии

Тренировка

Какво да си казваме преди тренировка

  Искате да тренирате, да имате хубаво и стегнато тяло, но винаги когато дойде време за фитнес си намирате причина, за да не отидете. Знаем, че е трудно, но не

Здраве и тонус

7 причини да не вдигаш "самолета"…

Проблемите с ерекцията засягат предимно мъжете на средна възраст, но се срещат и при все по-млади мъже Има няколко често срещани причини, поради които може да се наложи временен проблем

Здраве и тонус

Диета или хапчета за отслабване?

В стремежа си да заприличат на холивудски мачовци, много мъже прибягват до нездравословни и непрепоръчителни средства за отслабване. Диета, хапчета за намаляне на телесното тегло, изтощителни упражнения и дори хирургически

Спортни

Как да се справим с пролетните проблеми на нашето здраве?

Истинското богатство е нашето здраве Пролетта е страхотно време, за да започнем да качваме мускулна маса. Ако обаче не се грижим за нашето здравословно състояние, то няма как да очакваме

Свободно време

Съботна забава с BG Bubble

Какво е Bubble футбол? Bubble футбол е вълнуващ нов спорт, който се практикува на много места по света, а от скоро е и в България. Това е игра, която ще ви донесе

Тренировка

Натурални и био продукти за изграждане на мускули

На все повече фитнес продукти и билкови екстракти се преписва положителния ефект – увеличаване на нивата на хормона тестостерон. Но знаем ли какво точно представлява той и какви са неговите

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?