Още 9 лесни начина да топиш мазнини извън фитнеса

Още 9 лесни начина да топиш мазнини извън фитнеса

Имаш излишни килограми, но не и излишно време? Искаш да стопиш мазнините, но така и не успяваш да стигнеш до фитнес залата? Представяме ти 9 интересни начина да гориш калории и топиш мазнини чрез ежедневните си дейности.

 

1. Забрави за асансьора – Вместо всеки ден да използваш асансьора, започни да се изкачваш по стълбите. Стъпвай на всяко стъпало, без да прескачаш или да „вземаш” две наведнъж. Специалистите твърдят, че по този начин натоварването е по – голямо и се горят повече калории. Изследователите от университета в Роухемптън са изчислили, че ако 5 пъти седмично се изкачват по 5 етажа, без да се прескачат стъпала, могат да бъдат изгорени около 300 калории.

топиш мазнини

2. Изрини снега пред входа, а защо не и този на съседите… – Изчислено е, че 30 минути прекарани в чистене на сняг, ще те отърват от 270 калории. Освен полезна за мускулите, тази тренировка е полезна и за обществото.

топиш мазнини

3. Помогни на приятел да си пренесе багажа –Нямаме предвид да му помогнеш с покупките от магазина. Тук става дума за „по – сериозен” багаж – от типа „пренасям се в ново жилище”. Изчислено е, че за 30 минути носене на багаж ще изгориш приблизително 310 калории. За още по – добри резултати съчетай това с точка 1 – носи багажа по стълбите, вместо с асансьора!

premestvane-divan

4. Дай почивка на колата си – Ходи пеша до работа, до магазина или където се налага. Всички лекари и диетолози горещо препоръчват този метод. Освен че гори калории е изключително здравословен. Изчислено е, че 1 час спокойна разходка изгаря около 120 калории, а 1 час забързано ходене – 300 калории.

Fitness-Walking

5. „Прави любов, а не война” – С други думи прави секс по – честичко. Половин час прекаран в любовни ласки изгаря около 300 калории. Дори целувките горят калории – 10 минутна целувка гори 25 калории. Не се скатавай, а обърни внимание на жена си!

sieviesu-triki-sh_1363467878291

6. Прави коктейли по – често (Не на себе си!) – По събирания и купони бъди барман-доброволец. Това ще ти помогне да се отървеш от известно количество излишни мазнини. Изчислено е, че 30 минути правене на коктейли гори около 110 калории.

Fullscreen capture 11-12-2012 061811

7. Танцувай (за предпочитане, когато никой не те гледа) – Пуснали са любимата ти песен по музикалния канал? Какво чакаш? Отпусни му края… разкърши се и потанцувай. Само внимавай да не те види някой – риска да станеш за смях е съвсем реален. В зависимост от интензитета на танцуване ще изгориш около 300-350 калории.

BCOPplNCEAUvj1O

9. Масажирай жена си – Освен, че ще доставиш удоволствие на жена си, времето прекарано в масажи ще ти помогне да изгориш около 320 калории. Да не говорим, че ако си свършиш работата както трябва масажа може да премине в друго „приятно занимание”, където ще изгориш още калории. Давай, тигре!

types-of-massage-01

Коментари

Автор

Подобни статии

Здраве и тонус

Какво знаем или не за електронните цигари?

Макар че за вредата от цигарите се говори постоянно, голям процент от населението пуши. След последното увеличаване на цените на тютюневите изделия в България, много хора стесниха потреблението, но все

Полезно

Фитнес за мъже у дома

Повечето мъже смятат, че с фитнес могат да се занимават само в специалните места за това. Фитнеса за мъже вкъщи – това е реалност. За целта дори не е задължително

Чу ли, че...

Консултация с фармацевт смях

Консултация с фармацевт или да се посмеем малко в аптеката 🙂 Реплики към фармацевт : Парацетамол на активия! Паста за зъби плака луд? А продавате ли на дребно лекарства? Наливни

Здраве и тонус

Кажете „Сбогом” на пролетната депресия завинаги

  Истински парадокс е, че въпреки топлото и слънчево време през пролетта, това е времето, когато много от нас потъват в пролетната депресия. Чуват се птичките, дръвчетата отново се съживяват,

Здраве и тонус

Мъжка зелена диета за пролетта

      Когато се говори за зелена диета трябва да се направи уточнение. Може да става дума за диета, която се състой от пресни, пролетни зеленчуци или за хранителен режим,

Спортни

Защо мини футбол?

Ако все още се чудите как да влезете във форма, защо не опитате с мини футбол. Защо мини футбол ли? 1. Защото е отборен спорт. 2. Защото в мини футбола

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?