4 неудобни „козметични” въпроса и техните отговори

4 неудобни „козметични” въпроса и техните отговори

Ще обърнем внимание на едни от най-неудобните и най-често задавани въпроси за добрия мъжки вид, които ти е тъпо да попиташ открито:

 

#1 „Мия си зъбите два пъти на ден, въпреки това все още са жълти? Защо това е така?”

неудобни

Колкото и обезсърчаващо да звучи, четката за зъби не може да отмие жълтеникавия цвят на зъбите. Действително редовното миене на зъбите премахва плаката и предпазва от кариес, но въпреки всички онези реклами на избелващи пасти, обещаващи искряща усмивка, в повечето случаи цвета на зъбите остава непроменен. Това, от което имате нужда е избелване с ленти или професионално избелване в зъболекарския кабинет.

Внимавайте за следното – прекалено агресивното търкане на зъбите с четката би могло да доведе до увреждане на емайла и откриване на по-тъмните части на зъбите.

 

#2 „Имам значително количество пъпки по гърба и раменете, което означава, че почти никога не свалям ризата си пред други хора. Как да се справя с този проблем?”

неудобни

Дерматолозите съветват да третирате пъпките със салицилова киселина или бензол пероксид – и двете вещества са изключителни агресивни и много ефективни. Следете за съдържанието на едно от тези две вещества в козметичните продукти, които закупувате и ще се отървете завинаги от неприятното акне. Разбира се, добре е преди това да се консултирате и със специалист-дерматолог, причините за акнето биха могли да бъдат различни.

 

#3 „Имам врастнал нокът на крака, който ме боли и изглежда меко казано ужасяващо. Как да предотвратя този проблем?”

неудобни

В по-голямата част от случаите врастналите нокти се появяват тогава, когато ноктите на краката не се режат правилно. Винаги трябва да ги режете по права линия, вместо да ги заобляте. Забравете за изрязването на ъгълчетата на ноктите. Ако проблема вече е на лице, по възможност избягвайте да носите затворени обувки за известно време. дайте време на нокътя да израсте навън от пръста и извън страничния канал. Ако това не помогне се обърнете към лекар. Понякога се получават инфекции и е необходимо предписването на антибиотик, в краен случай врастналите нокти се лекуват чрез оперативна намеса.

 

#4 „Защо краката ми миришат толкова лошо и сърбят след тренировка? Отвратително е!”

неудобни

Потта по краката позволява на гъбичките и бактериите да се размножават, което предизвиква неприятната миризма и сърбежа по краката. Най-доброто решение е да имате два чифта гуменки, които да редувате и сменяте между отделните тренировки. По този начин ще дадете време на всеки чифт да изсъхне достатъчно добре. Преди да си обуете чорапите (разбира се, те трябва да са винаги чисти и памучни) използвайте някои от предлаганите на пазара спрейове против изпотяване, по-ефективни са от пудрите.

 

 

Коментари

Автор

Подобни статии

Здраве и тонус

Има ли пенисът ти нужда от витамин D?

Ниските нива на важни хранителни елементи, какъвто е витамин D, могат да се окажат разочароващо действие за функцията на пениса. Такива фактори са липсата на достатъчно светлина и други микроелементи.

Здраве и тонус

Как да поддържаш тялото си след 30-тата си годишнина (част 1)

Когато си млад си мислиш, че си непобедим. Мислиш, че можеш да пиеш, да пушиш, да спиш по 2 часа нощем, да ядеш каквото ти „душа иска” и това ще

Джаджи

7 фотографски трика, които трябва да знаете

7 лесни за изпълнение фотографски трика, с които ще спестите много пари за допълнително оборудване. Само с подръчни материали като картон, ластик и моливи ще можете да получите невероятни ефекти

Здраве и тонус

Ето как да добавиш няколко години към живота си!

Вълшебен еликсир на вечната младост и безсмъртие все още не е открит, но това не е причина да не опитаме поне да удължим периода на пребиваването си като ЖИВИ същества

Полезно

Няколко съвета за успешна първа среща (само за мъже!)

Както са казали хората: „Нямаме втори шанс да направим добро първо впечатление”. За това когато излизаме на първа среща с някой, който ни допада, трябва да бъдем много внимателни в

Полезно

Окото на Хор

              Един от най – често срещаните символи в древноегипетската митология е Окото на Хор (The Eye of Horus). Днес, този символ е въплътен

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!