Виж как да блеснеш още на първия работен ден

Виж как да блеснеш още на първия работен ден

първия работен денЗапочваш нова работа и това те кара да се чувстваш нервен и развълнуван. Знаеш, че си истински късметлия при тази безработица да си намериш нещо, което наистина ти харесва. Не може обаче да не си зададеш някои основни въпроси: “Какво се очаква от мен?”, “Как да направя добро впечатление?”, “Какво да облека и как да се държа с началниците и колегите?”. За да ти помогнем да преминеш през това изпитание с лекота, събрахме за теб някои основни съвети за първия работен ден.

 • По външния вид посрещат…

Избери любимия си костюм, който те кара да се чувстваш уверен. Ако се чувстваш уверен, ще изглеждаш уверен. Не пропускай закуската и освежи дъха си. Свежият дъх и чистите зъби са задължителни, за да направиш добро впечатление.

 • Бъди точен, не закъснявай

Независимо дали ще шофираш до работа или ще използваш обществения транспорт си остави достатъчно време, за да стигнеш до там. Трябва да се опиташ дори да стигнеш малко по-рано. Да закъснееш за работа през първия си работен ден е много лоша идея.

 • Не се дръж така, сякаш все още си на интервю

първия работен денСлед като са те наели, означава, че вече си част от този колектив и имаш право да изпитваш удовлетворение. В края на краищата са те одобрили, нали?! Разбира се, в действителност тепърва ще трябва да докажеш, че заслужаваш новата си работа. Работи усилено, целенасочено и сърцато и за кратко време ще блеснеш. Това не означава, че трябва да пришпорваш нещата още през първия работен ден.

 • Първото впечатление

В стремежа си да направиш добро първо впечатление на новото работно място може да направиш редица грешки и да кажеш неща, за които по-късно да платиш скъпо. Не обещавай да стоиш по 24 часа в офиса и да поемаш ангажиментите на колегите, за да се харесаш. В крайна сметка ще останеш без енергия и въздух, ако го караш с това темпо. Трудно ще ти е да поддържаш имиджа на работохолик. Важното е да бъдеш естествен и обран, докато опознаваш новите си колеги.

 • Тест за съвършенство

Нито една компания не очаква съвършенство от теб още от първия работен ден. Никой не може, без значение колко е опитен, да поеме новите си задължения така, сякаш е на тази работа от години. Това ще отнеме време. Ако се опитваш да навлезеш в дълбоките води още от първия работен ден, ще допуснеш много грешки. Фокусирай се върху това, което е свързано с преките ти задължения. Представи се, че си спринтьор, който има нужда от въздух, за да стигне до финала. Все още си на старта, нали така?!

 • Задавай въпроси и дръж ума си буден

Много хора смятат, че знаят всичко, което ги прави изключително ценни. Всеки началник иска интелигентни служители, които се адаптират бързо към отбора и са готови с нови идеи. Покажи интерес към каузите на компанията и задавай въпроси, които да покажат интерес от твоя страна.

 • Не премълчавай грешките си

Всеки нов служител допуска грешки най-вече през първия работен ден. Много хора се притесняват, че ще направят лошо впечатление, ако си признаят за грешките. По-лошо е обаче да премълчиш грешките си и да се опиташ да ги прикриеш. Ако те хванат и то още през първия работен ден, ще изглеждаш нелепо. Ако използваш грешките си, за да станеш по-добър и да растеш нагоре обаче, началниците ти няма да имат нищо против.

За да обобщим как трябва да се държиш през първия работен ден, ще ти напомним следното:

 

 • Не закъснявай

 • Учи се от грешките си

 • Бъди честен

 • Остани с либерално мислене

 • Покажи амбиция

 • Не преигравай

Остава да ти пожелаем успех!

Коментари

Автор

Подобни статии

Полезно

Презервативът е невероятно полезна вещ!

Презервативът е невероятно полезна вещ! На туристически поход в него можеш да съхраняваш клечки кибрит или телефон – отлично ги предпазва от влагата.   При нараняване можеш да го използваш

Кариера

Как да те уволнят за 10 дни!

Чувствате се недооценени? Решили сте се на огромен скок в работата си? Искате да вземете нещата в свои ръце? Ето няколко начина да покажете на шефовете и колегите си, че

Полезно

23 джаджи за по-лесен живот

Ако 1.) Двойна паста – сутрин за освежаване на дъха, вечер за избелване. 2.) Прозрачен тостер – край напрегорелите филийки. 3.) Флашка със защита. 4.) Ако изведнъж ожаднееш в офиса.

Кариера

3 добре платени професии, за които не ти трябва диплома

Не е нужно да прекараш 4 години в някой университет, за да гарантираш финансовата си сигурност. Родителите обичат да казват, че за да си намериш добра работа, трябва да завършиш

Свободно време

Едни от най – скъпите градове в света

   Когато планирате своята ваканция, вие избирате мястото, на което да прекарате почивните дни според личните си предпочитания и финансови възможности. Ще ви представим списък с градове, които е препоръчително

Полезно

Как да разбереш дали шефът ти е психопат

Имаш подозрения, че нещо с шефа ти e психопат?! Виж дали има от какво да се тревожиш. Психопатите са навсякъде – това е призната медицинска статистика. 1% от общото население

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?