Виж как да блеснеш още на първия работен ден

Виж как да блеснеш още на първия работен ден

първия работен денЗапочваш нова работа и това те кара да се чувстваш нервен и развълнуван. Знаеш, че си истински късметлия при тази безработица да си намериш нещо, което наистина ти харесва. Не може обаче да не си зададеш някои основни въпроси: “Какво се очаква от мен?”, “Как да направя добро впечатление?”, “Какво да облека и как да се държа с началниците и колегите?”. За да ти помогнем да преминеш през това изпитание с лекота, събрахме за теб някои основни съвети за първия работен ден.

 • По външния вид посрещат…

Избери любимия си костюм, който те кара да се чувстваш уверен. Ако се чувстваш уверен, ще изглеждаш уверен. Не пропускай закуската и освежи дъха си. Свежият дъх и чистите зъби са задължителни, за да направиш добро впечатление.

 • Бъди точен, не закъснявай

Независимо дали ще шофираш до работа или ще използваш обществения транспорт си остави достатъчно време, за да стигнеш до там. Трябва да се опиташ дори да стигнеш малко по-рано. Да закъснееш за работа през първия си работен ден е много лоша идея.

 • Не се дръж така, сякаш все още си на интервю

първия работен денСлед като са те наели, означава, че вече си част от този колектив и имаш право да изпитваш удовлетворение. В края на краищата са те одобрили, нали?! Разбира се, в действителност тепърва ще трябва да докажеш, че заслужаваш новата си работа. Работи усилено, целенасочено и сърцато и за кратко време ще блеснеш. Това не означава, че трябва да пришпорваш нещата още през първия работен ден.

 • Първото впечатление

В стремежа си да направиш добро първо впечатление на новото работно място може да направиш редица грешки и да кажеш неща, за които по-късно да платиш скъпо. Не обещавай да стоиш по 24 часа в офиса и да поемаш ангажиментите на колегите, за да се харесаш. В крайна сметка ще останеш без енергия и въздух, ако го караш с това темпо. Трудно ще ти е да поддържаш имиджа на работохолик. Важното е да бъдеш естествен и обран, докато опознаваш новите си колеги.

 • Тест за съвършенство

Нито една компания не очаква съвършенство от теб още от първия работен ден. Никой не може, без значение колко е опитен, да поеме новите си задължения така, сякаш е на тази работа от години. Това ще отнеме време. Ако се опитваш да навлезеш в дълбоките води още от първия работен ден, ще допуснеш много грешки. Фокусирай се върху това, което е свързано с преките ти задължения. Представи се, че си спринтьор, който има нужда от въздух, за да стигне до финала. Все още си на старта, нали така?!

 • Задавай въпроси и дръж ума си буден

Много хора смятат, че знаят всичко, което ги прави изключително ценни. Всеки началник иска интелигентни служители, които се адаптират бързо към отбора и са готови с нови идеи. Покажи интерес към каузите на компанията и задавай въпроси, които да покажат интерес от твоя страна.

 • Не премълчавай грешките си

Всеки нов служител допуска грешки най-вече през първия работен ден. Много хора се притесняват, че ще направят лошо впечатление, ако си признаят за грешките. По-лошо е обаче да премълчиш грешките си и да се опиташ да ги прикриеш. Ако те хванат и то още през първия работен ден, ще изглеждаш нелепо. Ако използваш грешките си, за да станеш по-добър и да растеш нагоре обаче, началниците ти няма да имат нищо против.

За да обобщим как трябва да се държиш през първия работен ден, ще ти напомним следното:

 

 • Не закъснявай

 • Учи се от грешките си

 • Бъди честен

 • Остани с либерално мислене

 • Покажи амбиция

 • Не преигравай

Остава да ти пожелаем успех!

Коментари

Автор

Подобни статии

Когато порасна, ще стана...

Най-атрактивните мъжки професии за жените

Нека първо да уточним – най-атрактивните мъжки професии и най-добре платените са две различни неща. А и трябва да изключим по обективни причини актьорите, фотомоделите и певците от класацията и да се

Чу ли, че...

Как да се измъкнеш от „напечена” ситуация? Няколко съвета за самоотбрана

Попаднал си на бесен психопат? Не само си попаднал на него, но си успял и да го разстроиш? Не се паникьосвай! Представяме ти няколко съвета за самоотбрана, които дава един

Полезно

6 начина да накараш жените да се обръщат след теб

Смяташ, че жените не те забелязват и това те кара да се чувстваш неуверен? Можеш да промениш това с няколко лесни стъпки. Вместо да просиш женското внимание, жените ще се

Когато порасна, ще стана...

Скритите, тайни оръжия за постигане на успех – БЕЗПЛАТНО

  Колко от българите са финансово независими? А колко от тях имат ясно оформени цели в живота си? Много малка част от хората, наистина живеят живота, за който са мечтали.

Флирт

5 неща, които не трябва да правиш в стриптийз клуба

Може би си попаднал там, заради ергенско парти или просто обичаш периодично да посещаваш стриптийз клуба, за да се разтовариш и да получиш онази дива частица, която все ти липсва.

Полезно

Какво представляват днешните ипотечни кредити

Получените кредити за покупка на недвижим имот от физическо лице се определят с названието ипотечни кредити. Задължително условие е, тези кредити да бъдат обезпечени с ипотека върху недвижим имот. Погасяването

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?