Зашеметяващият Nissan GT-R

Зашеметяващият Nissan GT-R

Нека ви покажем, емблематичният спортен флагман на Nissan – GT-R пристигнал в Европа с подобрена динамика, по-добра стабилност и дори по-директно управление.

nissan-gt-r
Сега GT-R разчита на преработен 3,8-литров V6 двигател с 550 к.с., генериращ подобрени времена в средния и високия оборотен диапазон. Промени са направени и по амортисьорите, пружините и предната стабилизираща щанга. Резултатът е подобрена стабилност, по-рафинирано пътно поведение и още по-силно удоволствие от шофирането за водача.

Ускорението от 0 до 100 км/ч вече е само 2,7 сек, с 0,1 сек по-бързо от GT-R 2012. Ревизираният модел е и по-бърз на „Нюрбургринг“, завъртайки обиколка на прословутата германска писта за 7:19,1 минути по време на тестове през май миналата година.

Казутоши Мизуно, създател на GT-R, разкри, че са били изгубени 0,5 секунди по време на бързата обиколка заради трафик, което е показателно за това, че GT-R 2013 е способен на 7:18,6 мин. Това е с около две и половина секунди по-бързо (7:21 мин.) от GT-R 2012.

Тъй като GT-R винаги е демонстрирал най-новите технологични решения на Nissan, направените модификации са на базата на данни, натрупани по време на 24-часовата надпревара на „Нюрбургринг“ миналата година, в която участие взеха два серийни GT-R автомобила.

Nissan GT-R е супер купе със задвижване на четирите колела без аналог, чието родословие се простира повече от четири десетилетия назад във времето.

Когато настоящата версия дебютира през 2009 г., нейният агресивен и уникален дизайн, и унищожителна динамика, развихриха обществена буря и възторжени отзиви. Оттогава GT-R се подобрява всяка година.

 

Коментари

Автор

Подобни статии

Авто-мото

Icona Vulcano – бързи скорости за максимум удоволствие

Италианците винаги са се славели със своята страст – красивите жени и бързите коли. Днес обаче ще си поговорим само за едно от любимите хобита на мъжете, а именно бързите

Авто-мото

Tesla Model S – да яхнем еднорог

  „Пертолните компании твърдят, че електрическите коли не съществуват, но истината е, че те не искат да съществуват. Те биха Ви казали, че тази кола е нещо като еднорог. Добре,

За мацките

Добро утро, Мотористи, от Masters of Dirt

Ха, чували ли сте за Masters of Dirt? Банда непослушни момчета, която поставя рекорди по мотокрос и, както те самите казват: „Our Masters of Dirt boys did the impossible!“ BMX, MTB,

Авто-мото

BMW 4 по-доброто купе

Новата 4-та серия на BMW определено изглежда впечатляващо. Това е кола с много привлекателен силует и страхотна широка позиция, сякаш е на пистата. Всички класически дизайн елементи на BMW присъстват:

Авто-мото

Най-зрелищната яхта в света

Най-зрелищната яхта в света Тази мега яхта е изработена от студио Zuccon, като международен проект в сътрудничество с техническия офис на CRN. CRN е марка на Ferretti Group, която е основана

Авто-мото

Фаворитът сред най-луксозните автомобили в света – Maybach Exelero

Двуместната луксозна играчка е представена на 31 май през 2005 г. в Берлин, Германия, където прави истински фурор. От тогава, та до сега, Maybach Exelero носи короната на най-скъпия автомобил в

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?