"Гоуфче" с битурбо 3.0-литров V6 – Golf GTI

"Гоуфче" с битурбо 3.0-литров V6 – Golf GTI

От Volkswagen или са решили, че искат да приключат с нашите пернишки герой или наистина да привлекат на своя страна всички любители на екстремните преживявания. Това ще стане ясно обаче едва след излизането на версия от седмото поколение на Golf GTi с 496bhp.

vw-golf-gti-concept-3_1

Наречен Volkswagen Design Vision GTI, звяр ще се появи оборудван с битурбо 3.0-литров V6 двигател, разработен за употреба в предстоящите модели, които, подобно на Golf GTI, са базирани около MQB платформената структура на Volkswagen.

vw-golf-gti-concept-2_1

Разработения, за да намери своя път в избрани нови модели на Фолксваген в бъдещите години двигател, с директно впръскване, замества „остарелия“ турбо 2.0-литров мотор на Golf GTI. Двигателя ще е четирицилиндров агрегат, като ще е монтиран напречно в двигателния отсек.

Конете са увеличени с 279bhp, или почти 129 на сто от 217bhp (да Порше 911 GT3-ще умре)до шеметните 496bhp. Въртящ момент също нараства на около 368  от които се иска да бъдат постоянно на разположение в само 2000 оборота.

vw-golf-gti-concept-4_1

Няма конкретни данни за блока на V6 звяра, въпреки, че слуховете сочат, че това е нов проект и не е свързан с новото Porsche V6 турбо разработен за предстоящия Macan Turbo.

За разлика от стандартния GTI Golf, който традиционно се хвали с предното си задвижване, на Vision GTI ще използват многодисков съединител с четири задвижващи колела.

vw-golf-gti-concept-5_1

Според официалните претенции на Volkswagen до 100км ще се доберете след 2.6 сек., а максималната скорост скача до 190 mph.

Естествено тази пернишка мечта ще е  изработена само в ограничен тираж по случай 40-годишнината на култовия модел Golf GTI която настъпва през 2014 г., като същевременно ще даде нова отправна точка за външния вид на предстоящите версии.

Остава само да стискаме палци за нашите момчета от Перник.

vw-golf-gti-concept-1

Източник: http://www.autocar.co.uk

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

Няма градус – няма радост

Едва ли ще се намери мъж, който да спори с нашата теза „няма градус – няма радост“. Как да се веселим, ако преди това не сме опразнили всичкия ни алкохолен

Чу ли, че...

Епична битка на Ауди срещу Ауди

Може би някои от вас са си го помисляли. Просто изниква в съзнанието ти за секунди и се изплъзва с думите: „Ейй, а представяш ли си, ако…“. И дотук. Приятелите

Чу ли, че...

Как да определите кой спорт е подходящ за вас?

 Изразът „спортът е здраве” е масово използван и всеки го е чувал. Основанията това да се твърди не са никак малко. Освен че води до намаляване на теглото, укрепва костната

Чу ли, че...

Saruman почина на 93

Сър Кристофър Лий (Christopher Lee) е починал на 93 годишна възраст, след като преди няколко дни бе хоспитализиран за дихателни проблеми и сърдечна недостатъчност. Christopher Lee: Актьорът ветеран, известен най-вече

За мацките

Как да й предложа? Предложение за брак!

Пичуе, щом четете тази статия, значи сме ви загубили вече. За това искаме да ви изпратим с добър начален старт, като ви представим няколко оригинални начини да й предложите:  1.

Чу ли, че...

За протеста на народа

Опитвам се да заспя… Девет дневният ми син и жена ми, кротко и доверчиво спят до мен. Мисля си за хилядите навън. Всички те, крещят отчаяно пред парламента, жадни за

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?