Уеб хост, време ли е за сериозен бизнес!?

Уеб хост, време ли е за сериозен бизнес!?

Защо избирането на уеб хост е от огромно значение за вашият бизнес?

Повечето бизнесмени създават сайтове и блогове за по-лесна комуникация със своите клиенти. И докато голяма част от бизнесмените се фокусират над това да предоставят на читателите си невероятно и уникално съдържание, изборът на уеб хост остава на заден план. В нашата практика много често ставаме свидетели на бизнесмени, които не избират правилният уеб хост, който да отговаря на нуждите им и обричат бизнеса си на провал.

Какво се случва след грешен избор на уеб хост?

Като собственик на бизнес вашата най-голяма цел е увеличаване на приходите, а ако мислите, че грешка при избора на уеб хост няма да има негативен ефект върху тях, то вие грешите. Ето някой от нещата, които могат да се случат, ако не изберете правилният уеб хост за вас:

 

  • Загуба на пари – Ако вашият сайт се „срине“, то вашите клиенти няма да имат достъп до сайта или блога ви. Още по-лошо ще е положението, ако става въпрос за онлайн магазин, в този случай ще изгуби още повече пари. Ето например Amazon наскоро имаха технически проблем за около 40 минути, който им струва пет милиона долара. Е, вие може и да не загубите толкова много пари, но е сигурно, че ще изгубите.
  • Негативен ефект върху вашето позициониране в търсачките – с помощта на уникалното си съдържание вашата цел е да се изкачите колкото се може по висока в класациите на търсачките, за да могат вашите клиенти да ви откриват по-лесно, търсейки по клучавите думи, характеризиращи вашия продукт, бизнес, бранд. Ако в момент, в който вашият сайт бива проверяван от търсачките той не е активен, то вие няма да бъдете поставени на добра позиция. Освен това много от SEO (Search engine optimization) експертите са на мнение, че ако вашият сайт е прекалено бавен, то това също вреди на вашето позициониране.
  • Сигурност – що се касае до сигурността на вашите данни няма перфектно решение за тяхната безопасност. Но, ако сте избрали подходящата фирма за уеб хостинг, то вие ще имате резервно копие на вашият сайт и ще ви бъде по-лесно да възстановите загубените данни. Също така подходящата фирма ще бъде на ваше разположение 24/7 ако имате нужда от професионална помощ.

Как аз изберем уеб хост?

Изборът на уеб хост е от огромно значение, ако искате вашият сайт да е на разположение за вашите клиенти по всяко време.

Приготвили сме няколко съвета, ако имате проблеми със сегашният си хостинг или тепърва ще избирате такъв.

  • Първо трябва да знаете, че на пазара има най-различни хостинг опции, като например споделен хостинг, наети сървъри, облачни услуги и управляван виртуален сървър. Хубаво е, преди да направите своят избор да проучите различните предложения на пазара и тогава да изберете това предложение, което смятате, че най-добре отговаря на вашите изисквания и нужди.
  • Задължително е хостът, който си изберете да има добра поддръжка – интернетът никога не спи. Потърсете фирма, която предлага съпорт 24/7. Все пак проверете колко бързо отговарят служителите на фирмата на въпроси, така ще разберете и дали наистина предлагат съпорт 24/7. Вие реално не наемате учслуга, а създавате партньорство, а всеки би искал да има партньор, на който да може да се водери, нали?
  • Също така обърнете внимание и на ъптайма (uptime), който предлагат различните хостинги. Най-подходящият за вас хост трябва да предлага поне 99% ъптайм. От опит се знае, че 100% ъптайм пишат компаниите, които искат да го използват единствено и само в маркетинг кампаниите, но реалността показва друго. Замислете се и вие, едва ли е имало месец, в който да не сте имали проблем, дори и малък с вашия компютър. Щом вие имате, то и компаниите. За щастие, всички повереди се отстраняват бързо, навреме и ъптама се свежда до минимум, за да може да се стигнат то такива цифри от 99,5-99,8% и подобни.
  • Цената не трябва да е един от факторите при избор на хсотинг (все пак става дума за вашия бирзнес, нали?) – знаете какво казват „Получаваш това, за което си платил.” Това, което се опитваме да кажа е, че ако цената на един хостинг е ниска, то най-вероятно и нивото на обслужване е ниско, да не говорм за парамети и технологии. Разбира се, ако вашият сайт има малко трафик, то може би и основен споделен хостинг ще ви свърши работа. Но, ако генерирате много голям трафик, то тогава наетсървъв, VPS или малко по-голям споделен хостинг ще е  по-добре за вас. Да, цената му ще е по-висока, но и вашият сайт ще е по-добре обслужван, а както споменахме – това е все пак вашия бизнес – той го заслужава.
  • С развитието на вашият бизнес, вашият сайт ще започне да генерира и по-голям дневен трафик и ще имате нужда от таблица, чрез която да записвате дали расте трафикът или намалява и кога е най-големият пик на посещение в сайта ви. Затова трябва да изберете хостинг, който може да изготви такава таблица или казано на по-технологичен език – анализи на трафика. Това е само в случаи, в които не се използват външни инструмменти като Google Analytics, Statscounter и подобни.
  • След, като вече знаете какви изисквания имате относно хостинга, следващата ви стъпка е да проверите и да намерите хостинга с най-добри отзиви. Проверете от колко време фирмата е в хостинг бизнеса? Могат ли да ви предоставят отзиви от техни клиенти? Проверете всяка една статистика относно фирмата. И направете своето заключение за нея. Вземете под внимание всяка обективна и добре аргументирана похвала или недоволство за фирмата, към която сте се насочили.

Изберете вашият уеб хост много внимателно. На пазара има много оферти, но поменете, че не всяка една е подходяща за вашият бизнес.

Също така не забравяйте, че не си струва да изберете евтин хостинг. Ще ви създаде толкова проблеми, че ще ви излезе по-скъпо от добрите хостинги.

Вие имате реално голям избор, и най-хубавото е, че можете да си го направите по вашите нужди. Дали ще искате повече RAM, повече дисково пространство, дали да е с SSD или HDD дискове, повече мейли, домейни, и др.

Ето и избор, към който да насочите вниманието си – CoolcieHost.com – бърз и надежден хостинг доставчик, предлагащ на своите клиенти Nginx споделен хостинг, VPS и хибриден (VPS Hybrid или познат като Semi-dedicated хостинг – кръстоска между споденен и VPS хостинг). Всички планове вървят с DDoS защита, която последно време има голямо значение, заради зачестилите, нежелани атаки (фалшиви заявки към IP или домейн), и имате възможност да позиционирате бизнеса си в една от 6-те предлагани локации – Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания, Холандия.

 

Разкажете ни: Доволни ли сте от вашият уеб хост? Как избрахте Своя хостинг план? И как се справяте с различните проблеми? ТУК

Коментари

Автор

Оценка на автора

Надеждност
5/5
Цена
4.8/5
Бързина
5/5
Up Time
4.99/5

4.95

Отлично
4.95
Мнение

уеб хост от ново поколение

Подобни статии

Кариера

5 странни неща, които стресът на работното място причинява на тялото ти

Знаеш ли, че всеки ден във времето от ставането ти сутрин до момента, в който си лягаш вечер, ти губиш по 1% от своята височина? Само по себе си това

Иновации

HTC One прави снимки като от "Хари Потър".

В края на този месец корейците от HTC са готови да разтърсят света на маниаците, готови да похарчат едни къси 1000лв за телефон с новия си модел – One. (Вече

Кариера

Някои от най-добре платените професии

Да работиш това, което харесваш  – това означава, че си истинския късметлия. В днешно време хората все по-трудно си намират някаква работа, а тя да е такава, каквато харесват е

Кариера

Възрастта и кариерата

Казват, че съществува вид пеперуди, които летят и се радват на живота по-малко от едно денонощие. Може би толкова кратък изглежда в собствените им очи професионалният път на много хора.

Когато порасна, ще стана...

10 Корпоративни урока

Тези 10 корпоративни урока са публикувани многократно в онлайн пространството, а ние ги събрахме за вас на едно място: Корпоративен урок 1: Мъж влиза под душа, докато съпругата му точно

Кариера

Как да си издействаш по-висока заплата

Всеки край на месеца усещаш острата нужда от по-висока заплата?! Ето как да поискаш увеличение на заплатата, без да те изритат от работа. Ако смяташ, че вършиш отлична работа за шефа си,

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgmajete.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221