Най–мръсните неща в ежедневието ни

Най–мръсните неща в ежедневието ни

Ежедневно се докосваме до хиляди неща без да предполагаме колко мръсни са всъщност. Невъоръженото човешкото око е неспособно да забележи всички онези микроорганизми, бактерии, бацили, прахови частици и т.н., които необезпокоявани съжителстват заедно с нас. От една страна така е по – добре… Какъв ли би бил света, ако можехме да видим колко мръсни сме всъщност? Не особено красив със сигурност. От друга страна е добре да знаем кои са най–мръсните неща около нас и да наблегнем на тяхната дезинфекция. Ето го и списъкът:

Клавиатурата на компютъра – Според някои изследвания клавиатурата е по – мръсна дори от тоалетната чиния. Между отделните клавиши се трупа толкова мръсотия, колкото не можеш да си представиш – мазнина от пръстите, множество бактерии и микроорганизми, прашинки, трохи, косъмчета и какво ли още не… Така че стига отлага, а моментално се заеми с нейното почистване. Най – добрия вариант е да използваш спирт. И не забравяй да я изключиш преди да се заемеш с хигиената й.

Най–мръсните неща

Дъска за рязане – Изненадващо но факт. Изследванията показват, че върху домакинската дъска за рязане има около 200 пъти повече микроби, отколкото върху тоалетната чиния (явно тоалетната чиния е критерия, по който всички определят колко мръсен е даден предмет…). Ето защо е препоръчително след употреба да почиствате с оцет или алкохол.

Най–мръсните неща

Гъбите за миене на чинии – Гъбите за съдове почти постоянно са влажни. Това ги прави идеална среда за развитието на микроби и бактерии. А ние си мислим, че „измиваме” съдовете с тях? Дали пък не правим обратното? Специалистите съветват гъбите да се сменят често. И докато сме на темата за постоянни влажни места – в женската вагина живеят бактерии, които се „хранят” с мъртвите клетки в тази зона, както и с вредните си събратя.

sponge4

Възглавниците върху, които спим – Оказва се, че по възглавниците се събират най – различни гнусотийки – мъртви кожни клетки, прашни миниатюрни червеи и други неканени микроорганизми. Специалистите съветват на определен период от време (1-2 години) възглавниците да се сменят, освен ако не искаш тези малки приятелчета да ти правят компания всяка нощ. И като казваме „възглавници” нямаме предвид само калъфките!

Най–мръсните неща

Парите – Парите са в постоянен обмен, докосвани са от всякакви хора, минават през всякакви места. Може да се каже, че парите са най – големите пътешественици. Точно това обаче ги прави едни от най – мръсните предмети в ежедневието ни.

stock-footage-a-man-in-a-suit-remove-banknotes-from-a-clothesline-usable-for-greedy-managers-any-dirty-money

Дистанционното – Да предположим, че вече си изчистил клавиатурата… Сега ще трябва да направиш това и с дистанционното. Да, дистанционното е сред най – мръсните предмети вкъщи, така че хващай спирта и на работа. J Очевидно можем да направим следното заключение – предмети с копчета, използвани от всички вкъщи, са любимите за живеене места на бактериите. Логично това важи и за домашните телефони и най – вече техните слушалки.

dirty-remote-control

В крайна сметка един от най – мръсните предмети в нашето ежедневие си остават и самите ни ръце. Така че не пропускайте редовно да ги измивате старателно със сапун. Изграждането на този навик може да предотврати редица заболявания, предизвикани от недобра хигиена.

Коментари

Автор

Подобни статии

Джаджи

Microsoft се гъбарка с iPad в новата реклама на Lenovo Yoga

В новата реклама на лап-топа Леново Йога (Lenovo Yoga) Майкрософт открито се подиграва с Епълския iPad. Няма как да отречем, че новата машинка на Lenovo е доста интересна – екрана

Авто-мото

10 те най-добри пози за секс в кола 18+

Секс в кола – съвети и 10 уж удобни пози Е? Правили ли сте секс в колата вече? Е наистина ли никога не сте взимали ключовете от палтото на баща

Чу ли, че...

ТОП 10 на най-странните професии в историята

В доброто старо време преди електроенергийната промишленост да открие много работни места, хората са упражнявали какви ли не чудновати професии. Да видим 10 от най-странните професии в историята:       10. Шут:

Чу ли, че...

Нестандартен коледен подарък за стандартни хора

Коледните подаръци са неразделна част от радостното и вълнуващо празнуване на Коледа. Какво щеше да бъде празникът без даването и получаването на подаръци? Те са израз на нетърпеливи очаквания, сбъднати

Видео

Кокошата реклама на новия Mercedes-Benz

И ветераните от Mercedes-Benz заложиха на нестандартни реклами. Новата им система за комфорт MAGIC BODY CONTROL е рекламирана чрез леко поклащащи се симпатични кокошчици, които кротко си лежат в ръце с бели ръкавици.

Чу ли, че...

18 провокативни илюстрации: Замислете се

За разлика от вчера, когато Ви представихме класацията за 10 снимки на голи жени, днес няма нищо голо, освен истината показана в илюстрации дело на Pawel Kuczynski.  Ето и какво казва Павел

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?