Jaguar F type

Jaguar F type

Ние не сме карали новия Jaguar F type, но от достоверен източник знаем, че това е изключително добра кола за отличници.

jaguar-f-type

Jaguar никога не е бил супер семеен автомобил и по скоро е спадал към спортните такива. Цялата репутация на Jag, като спортна кола се основава на успеха на задните задвижващи колела F-type.

jaguar-f

Базовият Jaguar F type V6 струва  скромните ? 58,500. С компресорен V6 двигател, който развива 336bhp и стандартна осем-степенна скоростна кутия Quickshift, този звяр без проблем слага в малкия си джоб Porshe Boxster, и е доста по-достъпно финансово от 911. И на всичкото от горе вози доста по меко и комфортно, отколкото който и да е модел на Порше.

jaguar-f-type

Jaguar F-type V6 S  е вторият разработен двигател който притежава повече мощност – 375bhp – и от 0-60 mph времето му пада от 5.2sec до впечатляващите 4.9sec.

jaguar-f-type

Нейното управление, шаси, окачване и спирачки са настроени да доставят и доста по голяма динамика при управлението на този автомобил.

Този модел от своя страна е и „малко“ по скъп от базовия, като започва от ? 69 500

И на върха е V8 S, където F-type става много сериозен наистина.

jaguar-f-type

Няма съмнение, че Jaguar F-typeV8 S е чудовищен  автомобил. Jaguar заяви, че ще направи 0-100mph за 8.8sec и ще премине ограничението за максимална скорост от 186 mph, със своя „F“ модел. Или по друг начин казано това е колата на Джеймс Бонд – „космати гърди, спортна кола“ от старата школа която те кара да се влюбиш в нея напълно.

jaguar-f-typejaguar-f-type

F-type V8 S може да се похвали с мощност идваща от компресорен 5.0-литров V8, който произвежда 489bhp. И ако ви се струват малко не забравяйте че F-type се прави предимно от алуминий.

По-просто казано това сравнително голям спортен автомобил, а това означава, че е по-пъргав, отколкото можете да очаквате.

Коментари

Автор

Подобни статии

Авто-мото

Кола за почти милион евро се продава като луда- McLaren P1

McLaren P1  надхвърля първоначалните очаквания за продажба и разработчиците и буквално не смогват на желаещите да я притежават. В Макларън използва 3,8-литра битурбо V8 и KERS, като супер колата генерира

Авто-мото

Дрифт състезания

Както в повечето случаи, втората любов на мъжа след жената, е автомобилът. Това е нещото, за което всеки ден се харчат пари, грижим се, чистим го и куп други грижи.

Авто-мото

300 000 долара повече

Тази година беше продаден на търг редкият Mustang Shelby GT500 Super Snake от 1967 г., за 300 000 долара повече от „Елинор”- другият уникален модел на Mustang. Невероятната сума от

60 seconds

Новото Porsche 911 Turbo беше показано

Ново Porsche 911 Turbo се показа, и то как. За своята 40-годишнината Porsche 911 Turbo ще празнува в стил с въвеждането на най-бързият, най-мощният и най-сложни в техническо отношение модел

Брички

Цветът на твоята кола разкрива що за човек си

Конвенционална мъдрост казва, че червените коли гарантират повече глоби за превишена скорост, а техните собственици обичат да привличат погледите. Какво обаче казва цветът на твоята кола, разбери в следващите редове.

Джаджи

Nissan Pivo – говорещата кола на бъдещето

Ако сe чувствате самотен, докато карате колата си, или пък току-що сте се развел и ви липсва ви нежен женски глас, който настоятелно ви казва как и накъде да карате, спокойно. Нисан са

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?