Jaguar F type

Jaguar F type

Ние не сме карали новия Jaguar F type, но от достоверен източник знаем, че това е изключително добра кола за отличници.

jaguar-f-type

Jaguar никога не е бил супер семеен автомобил и по скоро е спадал към спортните такива. Цялата репутация на Jag, като спортна кола се основава на успеха на задните задвижващи колела F-type.

jaguar-f

Базовият Jaguar F type V6 струва  скромните ? 58,500. С компресорен V6 двигател, който развива 336bhp и стандартна осем-степенна скоростна кутия Quickshift, този звяр без проблем слага в малкия си джоб Porshe Boxster, и е доста по-достъпно финансово от 911. И на всичкото от горе вози доста по меко и комфортно, отколкото който и да е модел на Порше.

jaguar-f-type

Jaguar F-type V6 S  е вторият разработен двигател който притежава повече мощност – 375bhp – и от 0-60 mph времето му пада от 5.2sec до впечатляващите 4.9sec.

jaguar-f-type

Нейното управление, шаси, окачване и спирачки са настроени да доставят и доста по голяма динамика при управлението на този автомобил.

Този модел от своя страна е и „малко“ по скъп от базовия, като започва от ? 69 500

И на върха е V8 S, където F-type става много сериозен наистина.

jaguar-f-type

Няма съмнение, че Jaguar F-typeV8 S е чудовищен  автомобил. Jaguar заяви, че ще направи 0-100mph за 8.8sec и ще премине ограничението за максимална скорост от 186 mph, със своя „F“ модел. Или по друг начин казано това е колата на Джеймс Бонд – „космати гърди, спортна кола“ от старата школа която те кара да се влюбиш в нея напълно.

jaguar-f-typejaguar-f-type

F-type V8 S може да се похвали с мощност идваща от компресорен 5.0-литров V8, който произвежда 489bhp. И ако ви се струват малко не забравяйте че F-type се прави предимно от алуминий.

По-просто казано това сравнително голям спортен автомобил, а това означава, че е по-пъргав, отколкото можете да очаквате.

Коментари

Автор

Подобни статии

Брички

BMW 4 по-доброто купе

Новата 4-та серия на BMW определено изглежда впечатляващо. Това е кола с много привлекателен силует и страхотна широка позиция, сякаш е на пистата. Всички класически дизайн елементи на BMW присъстват:

Чу ли, че...

Mercedes B-class Electric Drive

Пазарът на електрическите коли става все по-динамичен и Мерцедес също бързат да завземат част от сегмента. След като вече извадиха на бял свят B-class F-CELL с водородни клетки и след

Иновации

Новия електрически Bristol GT

Новия Bristol е електрически GT и се разработва от Surrey-базирана технологична групата Frazer-Nash Research. Колата ще има единични цели на максимална скорост 200 mph и 100mpg икономия на гориво в града,

60 seconds

Секунда, преди да си изпатиш – снимки

Колко е дълга секундата? Зависи от коя страна на вратата на тоалетната си, биха казали някои, а ние допълваме – зависи колко си глупав 🙂 И преди да разгледате последните секунди

Авто-мото

Добро утро, Мотористи, от Masters of Dirt

Ха, чували ли сте за Masters of Dirt? Банда непослушни момчета, която поставя рекорди по мотокрос и, както те самите казват: „Our Masters of Dirt boys did the impossible!“ BMX, MTB,

Авто-мото

Колите на Eлън ДиДженерис

Богатите и известните често сменят колите си, почти толкова често колкото и половинките. Обаче сред тях има и такива, които остават фенове на марката. Такъв е случаят с Eлън ДиДженерис

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?