Етикет на нудисткия плаж

Етикет на нудисткия плаж

Чували сме за етикет на поведение в обществото, при храненето, но за такъв при посещение на нудисткия плаж… хм, май не!

3407_1273600678Както всяко обществено място, така и нудисткия плаж, има свои правила и норми, които следва да се спазват от всичките му посетители. Целта е да не се създава дискомфорт у когото и да е от летовниците.

Някои от основните положения при етикета на обществения нудистки плаж са:

  • Спазвайте дистанция. Дори да разговаряте с някой от останалите посетители не навлизайте в личното му пространство;

  • Не се взирайте в голите тела наоколо. На никого не му е приятно да го изследват с поглед, когато се опитва да релаксира и да се чувства спокоен;

  • Голота само на нудисткия плаж, т.е не излизайте без дрехи или поне кърпа извън пределите на плажа;

  • Не се разполагайте прекалено близо до останалите плажуващи. Едва ли тези плажове са толкова натоварени, колкото масовите, но имайте предвид известно разстояние между вашата кърпа и тази на другите нудисти.

  • Ограничете използването на камера или фотоапарат. Дори и да искате да си направите снимка или да снимате пейзажа, много внимавайте да не попадне в обсега на фотоапарата някой от плажуващите.

  • Ако сте с половинката си внимавайте действията ви да не смущават околните. Наистина оставете близостта за по-уединени места.

  • Не коментирайте останалите летовници. Не всички хора имат идеални форми, не всички посетители са млади, затова внимавайте. Дори да се изненадате от това, което виждате се опитайте да останете хладнокръвни.

  • Не правете намеци на околните. Закачки, неприлични покани и други намеси в личното пространство и комфорт едва ли ще бъдат толерирани.

  • Пазете околната среда. Това важи за всички места, на които ходите, нудисткият плаж не е изключение. Събирайте отпадъците след себе си.

Това са някои от основните съвети, присъстващи в етикета за поведение на нудисткия плаж. Важно е да ви е комфортно както на вас, така и на околните. Затова не предприемайте действия, с които да обидите някого или да му създадете дискомфорт.

  nudista

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

7 признака, че скоро ще те уволнят от работа

  Знаем, че тази работа е важна за теб и не искаш да я загубиш. Ето защо събрахме цели 7 предупредителни знака, които показват, че началниците ти планират да те

Хранене

Как да изберем хубава диня и пъпеш

Няколко съвета как да ги разпознаваме Когато един пъпеш е зрял, започва да се освобождава от дръжчицата си. Можем да разпознаем оптимално узряването по пропукването, което се получава около дръжката. Също и

Чу ли, че...

Кои са всъщност истинските имена на звездите? 2ра част

Първа част на „Знаете ли истинските имена на звездите, които обичате? “ ТУК Enrique Morales – Рики Мартин Eldrick Woods – Тайгър Уудс Caryn Johnson – Упи Голдбърг Allen Konigsberg – Уди

Чу ли, че...

Защо кучетата са страхотни – част 2

Първа част [highlight]ТУК[/highlight] Защо кучетата са страхотни? Защото… Понякога малко надценяват възможностите си: Но пък обичат да се състезават: Разбират се страхотно с децата: И се борят се с престъпността:

Богат и известен

Кои са всъщност истинските имена на звездите? 3-та част

За първа част кликни ТУК За втора част кликни ТУК Знаеш ли кое всъщност е истинското име на твоя любим филмов актьор или певец? Разбери истинските имена на звездите! Nikolina

Секс

Стенанията по време на секс – удоволствие или фалш

Случвало ли ви се е да се чудите защо мацката се съдира да вика в леглото или мълчи като риба по време на секс? Ето и малко разсъждения за стенанията

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?