Покажи ми как танцуваш, за да ти кажа какъв си

Покажи ми как танцуваш, за да ти кажа какъв си

Почти няма човек, който не обича да танцува и да се забавлява под звуците на любимата си музика. Независимо дали сме на парти, на рожден ден на някой приятел или сме сами  вкъщи и ни е скучно,  винаги може да си пуснем яка песен и да се отдадем на луди танци.

Накоро дори финландски учени направили интересно проучване, в което са взели участие 60 доброволци, които били разпределени в пет категории.  На всеки един е била пусната различен тип музика, на която той трябвало да танцува . Целта на изследването била да определи дали начинът, по който човек се движи на дансинга, може да разкрива истини за характера и личността му и как тези движения могат да покажат много от качествата му.

Всички доброволците, взели участие в проучването, трябвало да танцуват на 30 различни песни от шест жанра – рок, техно, латино, джаз, фънк и поп.

Със специален софтуер учените успели да анализират танците им и да открият каква е зависимостта между танцовите движения на един човек, които изпълнява при определен тип музика и неговата личност и характер.

Истината излязла наяве – наистина има връзка между двете неща! И ето какво открили учените:

Общителните хора не се задържат на едно място върху дансинга, а го обикалят. Също както в живота, те са много енергични и когато танцуват го правят с много разчупени и гъвкави движения на главата и ръцете. Техните танци са най-изявени при рок музиката, която ги провокира да си мятат главите и косите.

танцуваш

Хората, които често се нервират и са раздразнителни се отличават с резки и малко груби движения на дланите и нозете. Те не обичат да са център на внимание и затова рядко демонстрират танцовите си умения.

Рок музиката се оказал единственият стил, извел невротиците на дансинга.

танцуваш

Приятните и любезни характери танцуват по-леко и плавно, дори може да се каже доста грациозно, обикновено движейки се от страна на страна, докато поклащат и махат ръцете си. На тях любими са им латиноамериканските танци и предпочитат класическа и поп музика.

Отворените и широко скроени личности се отличават с ритмични движения нагоре и надолу. Те си падат и по по-луди и диви танци, на които може да подскачаш и дивееш.

Тези хора движат най-ритмично краката си под звуците на техно музиката, която им е любима.

15721

Честните и отговорни хора също обичат да обикалят дансинга или стаята, в която танцуват. Те често се престарават в движенията си и правят доста  по-големи махове с ръцете от останалите. Това са хора, които обичат да танцуват, опитват се да спазват ритъма и се вписват много добре във всяка компания.

Като цяло може да се каже, че танците са нещо, което сближава хората, отпуска ги, избавя ги от проблемите и ги кара да се чувстват щастливи. Независимо как танцуваш – дали обичаш да дивееш, да скачаш и да си мяташ косата, или пък си фен на по-бавните танци, най-важното е да се забавляваш. Затова следващия път когато чуеш любимата си песен, не чакай, а се мятай а дансига!

 

funny-videos-babies-dancing  

 

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

Руски фотошоп

Братята руснаци имат, меко казано, интересен вкус за стилизиране на снимки, а имайки предвид тяхната мания да си закачат килимите по стените, може би това е очаквано… Представяме ви леки

Чу ли, че...

Как да си избера раница

Време е за поход в планината, но нямате подходяща раница? Ето няколко съвета как да изберете подходяща раница, която да ви е удобна и в същото време практична според случая.

Чу ли, че...

Как се прави ябълков пай – само за мъже

Твърди се, че мъжете са най- добрите майстори на ябълков пай! А готвенето не е лесно, затова ето нашите съвети: Вземете смело от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата,

Чу ли, че...

Кутия за малки и големи снимки

Представяме ви нашата кутия за малки и големи снимки, творчество, което прави нещата да изглеждат леко странни. Или, както се казва, всичко е върпрос на перспектива. Ако ви харесват подобни

Чу ли, че...

Позитивно за седмицата – Flume – Warm Thoughts

Едно много лятно и позитивно видео, което ще ви помогне да започнете седмицата с мисли за море, плаж и готини мадами 🙂 Позитивно за седмицата – как да възпитаваме децата

Чу ли, че...

Умна и красива

Едно живо доказателство, че "Умна и красива" не е само случаен израз, който се е пръкнал като нещастен оксиморон (оп, к'во туй? виж тук) в отчаянието на индивид от мъжки

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!