Покажи ми как танцуваш, за да ти кажа какъв си

Покажи ми как танцуваш, за да ти кажа какъв си

Почти няма човек, който не обича да танцува и да се забавлява под звуците на любимата си музика. Независимо дали сме на парти, на рожден ден на някой приятел или сме сами  вкъщи и ни е скучно,  винаги може да си пуснем яка песен и да се отдадем на луди танци.

Накоро дори финландски учени направили интересно проучване, в което са взели участие 60 доброволци, които били разпределени в пет категории.  На всеки един е била пусната различен тип музика, на която той трябвало да танцува . Целта на изследването била да определи дали начинът, по който човек се движи на дансинга, може да разкрива истини за характера и личността му и как тези движения могат да покажат много от качествата му.

Всички доброволците, взели участие в проучването, трябвало да танцуват на 30 различни песни от шест жанра – рок, техно, латино, джаз, фънк и поп.

Със специален софтуер учените успели да анализират танците им и да открият каква е зависимостта между танцовите движения на един човек, които изпълнява при определен тип музика и неговата личност и характер.

Истината излязла наяве – наистина има връзка между двете неща! И ето какво открили учените:

Общителните хора не се задържат на едно място върху дансинга, а го обикалят. Също както в живота, те са много енергични и когато танцуват го правят с много разчупени и гъвкави движения на главата и ръцете. Техните танци са най-изявени при рок музиката, която ги провокира да си мятат главите и косите.

танцуваш

Хората, които често се нервират и са раздразнителни се отличават с резки и малко груби движения на дланите и нозете. Те не обичат да са център на внимание и затова рядко демонстрират танцовите си умения.

Рок музиката се оказал единственият стил, извел невротиците на дансинга.

танцуваш

Приятните и любезни характери танцуват по-леко и плавно, дори може да се каже доста грациозно, обикновено движейки се от страна на страна, докато поклащат и махат ръцете си. На тях любими са им латиноамериканските танци и предпочитат класическа и поп музика.

Отворените и широко скроени личности се отличават с ритмични движения нагоре и надолу. Те си падат и по по-луди и диви танци, на които може да подскачаш и дивееш.

Тези хора движат най-ритмично краката си под звуците на техно музиката, която им е любима.

15721

Честните и отговорни хора също обичат да обикалят дансинга или стаята, в която танцуват. Те често се престарават в движенията си и правят доста  по-големи махове с ръцете от останалите. Това са хора, които обичат да танцуват, опитват се да спазват ритъма и се вписват много добре във всяка компания.

Като цяло може да се каже, че танците са нещо, което сближава хората, отпуска ги, избавя ги от проблемите и ги кара да се чувстват щастливи. Независимо как танцуваш – дали обичаш да дивееш, да скачаш и да си мяташ косата, или пък си фен на по-бавните танци, най-важното е да се забавляваш. Затова следващия път когато чуеш любимата си песен, не чакай, а се мятай а дансига!

 

funny-videos-babies-dancing  

 

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

Beyonce с 50 милиона

Докато си браузвах онзи ден, открих, че кака ти Beyonce има 50 милиона фена във Facebook. Защо ли? Мацката е доста активна в социалните мрежи, дори има собствен блог. Както знаете Бионсе Жизел Ноулс-Картър

Чу ли, че...

Видовете пешеходци

Често се случва на пътя шофьорите да бъдат хулени, но рядко се споменават пешеходците. Ето защо намерихме из нета статистика за видовете пешеходци и ситуациите в които всеки е попадал

Чу ли, че...

Foxconn – живот след Apple

Днес в интернет се появиха слухове, че след сериозния спад от заявки от страна на Apple тайванската компания Foxconn са решили да заложат на самостоятелното бъдеще и лека полека да

Чу ли, че...

Имаме ли си призрак вкъщи?

Замисляли ли сте се, че в дома, в който най – спокойно си живеете, е възможно да има и чуждо присъствие (духче, или пък призрак)? Голяма част от хората не

Чу ли, че...

Класация Топ 7 на най-добрите пияни танцьори

Живеем в технологичната ера и всеки от нас е имал онзи срамен момент, когато се събужда сутринта след яко разбиване с компанията (или поне те така казват) и установява, че

Спортни

Adidas с яка реклама преди световното

Бекъм, Зизу (Зидан), Лукас Моура и най-скъпият играч в света Гарет Бейл са звездите, които "разиграват" в последната реклама на гиганта adidas . Докато актуалните звезди на ПСЖ и Реал Мадрид

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?