Бирата – укрепва мускулите и предпазва от сърдечен удар

Бирата – укрепва мускулите и предпазва от сърдечен удар

 

биратаЕто на това му се казва сбъдната мечта… Японски изследователи от университета в град Токушима, са направили интересното откритие, че една от основните съставки на бирата (хмела), оказва изключително благоприятно въздействие върху мускулната тъкан, като я предпазва от износване и деградация. Флаваноида 8-PN, който се съдържа в хмела, спомага за запазване добрия тонус на мускулите и до голяма степен възпрепятства мускулната атрофия, която както знаем е неизменна част от процесите на стареене в организма.

Но лечебните свойства на бирата съвсем не се изчерпват само с това. Доказано е че, разумната консумация на освежаващата напитка, намалява риска от сърдечен удар с цели 30%. Освен това в нея се съдържат витамини B6, B9 и B12, които също оказват благотворно въздействие върху цялата сърдечно – съдова система. Бирата увеличава нивата на така наречения „добър холестерол” и нормализира кръвното налягане.

Също, както и виното, бирата е с високо съдържание на антиоксиданти, които както знаем са много важна част от борбата с раковите заболявания.

Консумирана на гладно, тя пречиства стомаха, което е много полезно особено, когато на лице са стомашни разстройства, като например гастрит. Бирата стимулира функцията на червата, както и работата на стомаха.

бираНаправени изследвания показват, че при хора, които пият по един литър бира на ден, мозъчната функция е по – силно провокирана и те се справят значително по – добре на тестовете за интелигентност. Осен това, бирата има способността да предпазва от болестта на Паркинсон, въпреки че учените все още не са напълно наясно как точно се случва това.

Поради съдържанието на калций и магнезий в бирата, тя предпазва от появата на камъни в бъбреците, а честото уриниране, което предизвиква спомага за пречистването на бъбреците. Това от своя страна е от изключително значение за правилното им функциониране.

Освен всичко това, бирата има противовъзпалително действие, благодарение на съдържащия се в нея цинк. Особено добро влияние оказва върху възпалителните процеси възникнали в простатната жлеза при мъжете.

beer_health_benefits_healthy_beer-273x300Има твърдения, че с бирата може и да се отслабва. Ненапразно съществуват различни бирени диети. Специалистите твърдят, че това се дължи на съдържащите се витамини, фолиева киселина, калций и желязо.

Продължаваме с нестандартните приложения на тази любима на голяма част от господата напитка. За хора страдащи от хиперхидроза (обилно изпотяване), лекарите препоръчват вана с бира. В Русия например, съществува процедура, при която нажежени камъни се обливат с бира. Смята се, че изпаренията са много полезни за целия организъм и имат омекотяващо действие върху кожата.

Още разсъждения за любимата напитка тук

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

Един седмичен НЕ!-Хороскоп

Седмичен не!хороскоп само за хора със чувство за хумор: Овен – Ако сте гласували за една от партиите в топ 4 на последните изборите, има вероятност да ви изсъхне крайник

Чу ли, че...

Знакът на Българина и Принтерът

Всеизвестен факт е, че Българите са едни от най големите откриватели на всички времена. Ето защо подготвихме поредица от статии, в които ще ви представяме по един велик Българин и

Чу ли, че...

Geocaching – приятно хоби или начин да опознаем света

Днес всеки се чуди как приятно да прекара свободното си време и именно на този въпрос ще се постараем да ви отговорим днес. Чували ли сте за Geocaching и знаете

Видео

Жестока реклама на Virgin Atlantic

Virgin Atlantic e авиокомпания, притежавана от небезизвестния  Ричард Брансън (Sir Richard Branson). Ако не знаете нищо за този доста интересен човек, може само да споменем, че той е английски милиардер, създал

Полезно

Най–мръсните неща в ежедневието ни

Ежедневно се докосваме до хиляди неща без да предполагаме колко мръсни са всъщност. Невъоръженото човешкото око е неспособно да забележи всички онези микроорганизми, бактерии, бацили, прахови частици и т.н., които

Чу ли, че...

Риана с нови голи снимки

Риана (Rihanna) не спира да ни провокира както с песни, така и с подновената си връзка с Крис Браун( Chris Brown). Междувременно не спират да се появяват и нейни фотоси

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?