Бирата – укрепва мускулите и предпазва от сърдечен удар

Бирата – укрепва мускулите и предпазва от сърдечен удар

 

биратаЕто на това му се казва сбъдната мечта… Японски изследователи от университета в град Токушима, са направили интересното откритие, че една от основните съставки на бирата (хмела), оказва изключително благоприятно въздействие върху мускулната тъкан, като я предпазва от износване и деградация. Флаваноида 8-PN, който се съдържа в хмела, спомага за запазване добрия тонус на мускулите и до голяма степен възпрепятства мускулната атрофия, която както знаем е неизменна част от процесите на стареене в организма.

Но лечебните свойства на бирата съвсем не се изчерпват само с това. Доказано е че, разумната консумация на освежаващата напитка, намалява риска от сърдечен удар с цели 30%. Освен това в нея се съдържат витамини B6, B9 и B12, които също оказват благотворно въздействие върху цялата сърдечно – съдова система. Бирата увеличава нивата на така наречения „добър холестерол” и нормализира кръвното налягане.

Също, както и виното, бирата е с високо съдържание на антиоксиданти, които както знаем са много важна част от борбата с раковите заболявания.

Консумирана на гладно, тя пречиства стомаха, което е много полезно особено, когато на лице са стомашни разстройства, като например гастрит. Бирата стимулира функцията на червата, както и работата на стомаха.

бираНаправени изследвания показват, че при хора, които пият по един литър бира на ден, мозъчната функция е по – силно провокирана и те се справят значително по – добре на тестовете за интелигентност. Осен това, бирата има способността да предпазва от болестта на Паркинсон, въпреки че учените все още не са напълно наясно как точно се случва това.

Поради съдържанието на калций и магнезий в бирата, тя предпазва от появата на камъни в бъбреците, а честото уриниране, което предизвиква спомага за пречистването на бъбреците. Това от своя страна е от изключително значение за правилното им функциониране.

Освен всичко това, бирата има противовъзпалително действие, благодарение на съдържащия се в нея цинк. Особено добро влияние оказва върху възпалителните процеси възникнали в простатната жлеза при мъжете.

beer_health_benefits_healthy_beer-273x300Има твърдения, че с бирата може и да се отслабва. Ненапразно съществуват различни бирени диети. Специалистите твърдят, че това се дължи на съдържащите се витамини, фолиева киселина, калций и желязо.

Продължаваме с нестандартните приложения на тази любима на голяма част от господата напитка. За хора страдащи от хиперхидроза (обилно изпотяване), лекарите препоръчват вана с бира. В Русия например, съществува процедура, при която нажежени камъни се обливат с бира. Смята се, че изпаренията са много полезни за целия организъм и имат омекотяващо действие върху кожата.

Още разсъждения за любимата напитка тук

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

Microsoft се гъбарка с iPad в новата реклама на Lenovo Yoga

В новата реклама на лап-топа Леново Йога (Lenovo Yoga) Майкрософт открито се подиграва с Епълския iPad. Няма как да отречем, че новата машинка на Lenovo е доста интересна – екрана

Чу ли, че...

Умна и красива

Едно живо доказателство, че "Умна и красива" не е само случаен израз, който се е пръкнал като нещастен оксиморон (оп, к'во туй? виж тук) в отчаянието на индивид от мъжки

Чу ли, че...

Bugatti 16C Galibier подарък за Коледа

The Bugatti 16C Galibier е луксозен хечбек с 5-врати. Bugatti Automobiles S.A.S. показа 16C Galibier при шоу за което трудно се намира покана във Франция на 12 септември, 2009 г. 16C

Видео

Жан Клод Ван Дам и преди е правил шпагати, но за GoDaddy

Рекламата която засне Жан Клод Ван Дам за Волво (ВИЖ Я ТУК), докато се вози на шпагат между два камиона, явно е копирна от предишна негова изява, но възроди кариерата на екшън

60 seconds

Новата любов на мъжете –­ Camaro Z/28

Страстта на мъжете са зверовете на пътя и аз определено не бих се отказал от Camaro Z28. Уникалното возило беше представено на изложение на автомобили в Ню Йорк. Новата любов

Хай-тек

Новите реклами на Windows 8 – ах, тези луди, луди азиатци

Всеки уважаващ себе си мъж все някога в живота си е хвърлял по едно (а понякога и по две) око на порно с дръпнати девойки. Легенди се носят за крайно,

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?