7 признака, че скоро ще те уволнят от работа

7 признака, че скоро ще те уволнят от работа

 

уволнятЗнаем, че тази работа е важна за теб и не искаш да я загубиш. Ето защо събрахме цели 7 предупредителни знака, които показват, че началниците ти планират да те пратят на Бюрото по труда.
  1. Работните ти ангажименти намаляват

В кооперативния свят е съвсем нормално всички да се оплакват от натиска в работата, от увеличаващите се ангажименти, от новите си проекти и задачи. Въпреки това, ако колегите ти са непрекъснато заети с нови и нови проекти, а ти бездействаш, замисли се. Дали е случайно, че вече никой не ти възлага задачи?! Не е изключено това да е признак, че в тази фирма вече не ценят уменията ти и не виждат перспектива в теб. В следващия момент може и да те изритат от работа. Дано да грешим!

  1. Не знаеш какво се случва във фирмата

Ако не знаеш какво се случва във фирмата, компанията или офиса, се замисли. Можеш да бъдеш сигурен, че нещо не е наред, ако колегите те прескачат за важните решения и никой не иска мнението ти. Например, ако винаги си участвал при набирането на нови хора, а сега разбираш последен за новите служители, бъди готов да си търсиш нова работа.

  1. Не се разбираш с шефа

Ако неочаквано те пренасочат към друг отдел без никакви обяснения, не е изключено това да е началото на предстоящото ти уволнение. Този признак е един от най-често срещаните, които показват, че скоро ще ти покажат червен картон. Може да си сигурен, че работата ти е в голяма опасност, ако шефът ти изглежда враждебен. Той вероятно не е сигурен как да съобщи лошата новина.

  1. Търсят ти заместник

Случайно разбираш, че шефът ти търси човек за твоята позиция или подобна на нея. Това може да означава, че разширяват дейността, но не е изключено да е точно обратното. Бъди нащрек!

  1. Компанията се продава

Настоящите несигурни икономически времена често водят до продажба, сливане или дори банкрут на стотици фирми. Едно сливане с друга компания, например, означава, че ще имаш нови шефове. Увери се, че ще останеш на работа при тези сътресения. Ако не е сигурно, не губи време и си търси нещо друго.

  1. Издънил си се яко!

уволнятНаправил си колосална грешка, която струва скъпо на шефа ти. Работата ти е в реална опасност, ако тази грешка е от небрежност. По принцип, има някои грешки, които работодателите прощават, дори и служителите да са виновни – като кражба или споделяне на поверителна информация с трети лица. Ако грешката ти обаче застрашава репутацията на фирмата, нещата не са никак добри за теб.

  1. Дават лоша оценка на работата ти

Лошата оценка на извършената от теб работа е кофти признак. По този начин шефът ти показва, че не те намира за достатъчно ефективен. Ако това се повтаря непрекъснато, по-добре си търси друга работа.

Напълно очевидно е, че никой не иска да загуби работата си просто така. Винаги може да обърнеш нещата в твоя полза и да се пребориш за работното си място. Не винаги нещата са толкова черни, колкото ти се струват. Давай най-доброто от себе си, а ако те уволнят, те губят. Нали така?!

Коментари

Автор

Подобни статии

Чу ли, че...

Китайци продават праскови като секси дупета

Китайски производители стигнаха доста далеч в маркетинга в желанието си да увеличат продажбите. Максимата "Сексът продава" с пълна сила се налага и при зарзаватите и плодчетата. В случая прасковите са представени

Чу ли, че...

Етикет на нудисткия плаж

Чували сме за етикет на поведение в обществото, при храненето, но за такъв при посещение на нудисткия плаж… хм, май не! Както всяко обществено място, така и нудисткия плаж, има

Чу ли, че...

Илюстрации на днешните проблеми

Мислехме си да напишем дълъг текст, за да разкажем за днешните проблеми, но и картинките са достатъчни.Показват ни по възможно най-откровения и брутален начин действителността на нашето съвремие, пред  която

Чу ли, че...

Новите реклами на Windows 8 – ах, тези луди, луди азиатци

Всеки уважаващ себе си мъж все някога в живота си е хвърлял по едно (а понякога и по две) око на порно с дръпнати девойки. Легенди се носят за крайно,

Чу ли, че...

Подари супер бижу за Коледа

Чудите се какво да подарите на любимия човек за предстоящите празници? Искате да му изберете нещо красиво, нещо оригинално, което ще го зарадва и ще му остане за спомен? Ние

Чу ли, че...

Ивановден. Произход и значение на името Иван

Само ден след Йордановден, честваме още един велик християнски празник – Ивановден.  Датата 7 януари е посветена на Св. Йоан Кръстител, считан за най-великия сред пророците. Наричан е още Предвестник, защото предвещава

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?