Тя е по-висока от мен – ами сега?

Тя е по-висока от мен – ами сега?

За една връзка ръстът може да бъде изключително важен.Особено когато жената е много по – висока от мъжът. В други връзки обаче любовта и чувствата  надделяват над външния вид и ръстът на партньорите е без никакво значение. 

Когато се впускаме в нова връзка, съзнателно или не, следваме едно неписано правило или дори установен стандарт, а именно, че мъжът трябва да е по-висок от жената. 

Генетично заложено у жените е да търсят високи и едри мъже. Високият мъж е символ на сила, стабилност, мъжественост. Той рядко ще остане ерген или самотен. Когато една жена стои до висок мъж, тя се чувства защитена, нежна и дори по-женствена. Ако мъжът е осезаемо по-нисък, чувството на закрила у жената автоматично изчезва. Високият на ръст мъж се счита за носител на добри гени и се асоциира с представата за пазител на семейството. Много жени са привлечени от по-едри мъже, защото смятат, че имат повече тестостерон. В представата на жените те са сексуални богове в леглото.

по-висока от мен

За доста жени обаче ръстът въобще не е от значение за една връзка. Не е рядко срещано явлението да видите висока, красива и стройна жена да е хванала под ръка по-нисък от нея мъж. Често интелигентните жени или тези с чувство за хумор са привлечени от по-ниски мъже. Но това, че жената се чувства добре с по-ниския си партньор не означава, че и за него всичко е идеално. Надали някой мъж, който изгаря от желание да се повдига на пръсти, за да целуне половинката си. Мъжът не се чувства достатъчно мъжествен, несигурен е и дори избива комплекси и се опитва да покаже  надмощие над половинката си. Това оказва особено неблагоприятно влияние върху отношенията във връзката и тя е обречена на провал. Често след такова стечение на обстоятелствата жената се заглежда единствено по високи мъже, а мъжът – по миньончета.

За много хора ръстът в една връзка е от голямо значение и от естетическа гледна точка. Някак неестествено изглежда двойка, в която мъжът е една глава по-нисък от жената.

Редица двойки обаче са доказали, че любовта и чувствата са по-важни в една връзка и взимат надмощие над разликата във височината. Когато става въпрос за сериозна връзка, ръстът е последното нещо, което има значение. Освен това, в леглото никой не обръща внимание на ръста.

по-висока от мен

Мъжете, които не се отличават с височина, обикновено се заглеждат по мадами джобен формат, просто никой мъж не изгаря от щастие жената, с която излиза, да се извисява с 10 сантиметра и повече над него. Обаче понякога, понеже нали любовта е сляпа, някой тапишон вземе че се влюби във висока мадама, тя пък вземе, че също се влюби в него и се получава картината "Крачун и Малчо", в която Малчо е мъжът. Какво да правите в такава ситуация, как да се справите със завладяващото ви чувство на малоценност и вечно въртящия се въпрос – тя е по-висока от мен, как ли изглеждаме отстрани? Ето ви пет съвета:

Не го превръщайте в голям въпрос

Няма нужда постоянно да мислите за това и дори да се шегувате с него. Самоиронията е хубаво нещо, но в определени дози. Ако вие постоянно наблягате на факта, че мадамата ви е по-висока от вас, то всичките ви приятели също постоянно ще се бъзикат с това. Много известни мъже имат приятелки, които се извисяват над тях.

 по-висока от мен 

Дръжте се с нея като с крехка дама

Без значение, че е по-висока от вас, тя е жена и иска да се отнасят с нея като с жена. Така че, бъдете кавалери, помагайте ? да слезе от колата, въвеждайте я в стаята, прегърнете я през кръста, нека се чувства точно толкова нежна, малка и закриляна все едно е висока 150 см.

altura-peligrosa02

Не я карайте да изглежда по-ниска

Много ниски мъже забраняват на гаджетата си или на съпругите си да носят високи обувки, за да не изглеждат по-високи от тях. Това е тъпо и себично. Ако жената до вас иска да носи обувки на висок ток и така се чувства женствена, подкрепете я, кажете ? колко е красива и т.н. Не искайте от нея да се прави на джудже, за да се извисите vие над нея с 1-2 см.

по-висока от мен

Коментари

Автор

Подобни статии

За мацките

Как да се спасим от женските критики

Много са малко жените, които осъзнават, че именно с критиките и постоянните си забележки ни отблъскват. Има един израз – кокошката не е птица, жената не е човек. Май така

За мацките

4 съвета как да разберем жените

Разбира се, всички ние сме изпитали на свой гръб моментите, в които една жена е доста сложна и едва ли може да узнаем и частица от това, което мисли, прави

За мацките

На по бира с приятели

Не един път съм си мислил, какъв е смисъла на живота, как да се избавим от скуката  и рутината на нашето ежедневие, след като сме се оженили. Малко са мъжете,

За мацките

5 от най–абсурдните причини, заради които жена е способна да зареже мъж (една класация по действителен случай)

  Има хиляди причини, заради които една жена може да зареже един мъж. И тъй като в заглавието пише „по действителен случай” имам предвид, че в следващите редове ще намериш

Полезно

Няколко съвета за успешна първа среща (само за мъже!)

Както са казали хората: „Нямаме втори шанс да направим добро първо впечатление”. За това когато излизаме на първа среща с някой, който ни допада, трябва да бъдем много внимателни в

За мацките

Как да си върнеш бившата?

Едва ли има мъж, който в даден момент от живота си не е изпитал чувства към някое момиче от своето миналото. Може би това е ученическата ти любов, с която

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?