Спри да се оглеждаш и се отдай докрай…Като истински мъж

Спри да се оглеждаш и се отдай докрай…Като истински мъж

Нерешителност. От това боледуват много от съвременните мъже. Не преувеличавам. И ще бъда брутално искрен в тази статия, дори относно моите грешки. Може да заболи или да не ви хареса. Знам, че на стария Иво не би му харесало и би наранило егото му.

От тийнейджърството си преодолях два типа грешно поведение – стеснителният, който искаше нещо повече, но винаги оставаше в зоната на приятелството. Играчът – тогава жените сваляха повече мен, отколкото аз тях. Бях супер критичен. Търсех несъвършенствата във всяка, дори в миналото им. И когато си намерех достатъчно, просто ги зарязвах. Тотално поведение на несигурна женичка.

А когато се появеше мацка, която наистина исках да бъде с мен, се превръщах отново в нерешителен, стеснителен и предпазлив. И както се очаква – прецаквах нещата. Пропусках възможностите. Отлагах да действам… Дори мацката да е показала интерес.

Сигурен съм, че това е познато на някои от вас.

Всичко това просто не беше правилно. Не беше мъжко. Но преди около 6 години го осъзнах.

И ако някой от вас изпитва същото. В тази статия ще ви дам някои напътствия как да разпознаете грешните модели на поведение и да как да ги промените, за да привлечете, свалите и задържите онази жена, която наистина искате. Онази, която разтуптява сърцето ви, изпотява ръцете ви и свива стомаха ви. Онази, която ви кара да се чувствате, като шампион дори само при мисълта, че е ваша.

Предупреждавам, че не се позиционирам, като някакъв експерт в свалките, просто работя със себе си много сериозно и искам да предам опита си, с идеята да съм ви полезен. Не искам нищо в замяна. Това, което ще ме удовлетвори е да получите, каквото наистина желаете.

И още нещо. Не ми вярвайте сляпо. Ами опитайте това, което ще ви споделя и преценете дали съм прав, чрез собствения ви опит.

Започвам да говоря на ти, за да скъся дистанцията и ефекта от статията да е по-силен.

 

Ще ти покажа какво означава да играеш грешно ролята си и как да оправиш нещата.

Истината е, че не можеш да промениш начина, по който работи животът, но можеш да промениш себе си, за да извлечеш максимума от него.

От практиката ми, като НЛП консултант последните няколко години имах възможността да наблюдавам мислите и поведението на мъжете в нашата страна, както и на някои извън нея.

И това, което научих промени, както техния, така и моя живот.

Сега ще ти дам някои основни неща, които съвременният мъж трябва да осъзнае, за да спечели жената на мечтите си. И няколко съвета, как да не прецакаш нещата след това… до колкото е възможно.

Всеки мъж има точно 3 състояния или поведения, с които може да оперира що се отнася до жените и ще ги разгърна леко в следващите редове:

 1. Стеснителният

Харесваш си мадама, искаш нещо повече, но винаги оставаш в зоната на приятелството. Твоята нерешителност да правиш по-смели крачки, да изразиш желанията си (не чувствата – има разлика) и предпазливостта ти да не нараниш себе си или жената отсреща, намалява драстично привличането на жената към теб и дори я отблъскват.

 1. Играчът

Играеш го недосегаем и възвишен. Използваш пик-ъп тактики, като караш жените да полудяват по теб и да те желаят. Обаче си непостоянен, несериозен, незадоволен, твърде критичен и изискващ. Правиш истинските връзки близки до невъзможни… и нараняваш жени по пътя си. От което страда следващия пич… и това може би също е познато на много от вас – когато си онзи, който се появява след поредния идиот прецакал жена.

Общото между тези два типа поведение е, че изискват от жените да покажат мъжки качества. Да вземат решение. Да направят еднозначен и окончателен избор. Да се доказват. Да преследват мъжа. Да са отговорни за разпалването на страстта във връзката. Да правят всичко възможно, за да проработят нещата. Да бъдат гръбнакът във взаимоотношенията… и комуникацията.

 

Това просто не е правилно.

Не можеш да изискваш от жена да играе твоята роля във взаимоотношенията и накрая да имаш секси, елегантна, грациозна, мила и любвеобвилна партньорка.

Ако тя се подведе и угоди на подобни нездравословни представи за жена, накрая въпросният мъж ще има до себе си точно такава жена, каквато никой не иска да има… освен ако не му харесва да живее, като безгръбначно мекотело, което се носи по течението, диктувано от другите.

И стигаме до третия тип състояние/поведение, в което можеш да оперираш. Наричам ги състояния, а не просто типажи, защото това е нещо, което може да се промени.

Никой човек не е роден да бъде стеснителен или груб през целия си живот. Знам, че аз съм се променял и познавам мъже, които са се променяли.

И така…

 1. Стабилният

Може би се питаш: Този добряк или грубян е? Отговорът е: И двете. Балансът, както говоря навсякъде в статиите ми е, когато използваш двете крайности, а не стоиш в средата. Трябва да си, като махало на часовник. Само на счупеният часовник махалото стои по средата.

Достатъчно е да научиш кога да бъдеш твърд и кога да се огъваш, без да се чупиш. Кои са принципите и философиите, които да отстояваш и кои да изхвърлиш в кофата.

И това става с учене и опити. За съжаление, дори аз или някой експерт в тези неща да ти даде всички ключове от всички врати, пак ще правиш грешки. Просто го приеми и започни да действаш.

Така или иначе, цаката не е да търсиш дали сте родени един за друг. А дали сте готови един за друг. И пак няма да сте напълно готови. Ще има неща върху, които е нужно да се работи във времето. И в най-древните писания, ще прочетеш това. Дори звездите да питаш, това ще ти кажат. Повярвай ми, поразпитал съм достатъчно кой ли и какво ли не.

Както и да е. Това, като цяло си е женска черта – да търси доказателства, че сте един за друг. И тя ще ги намери, стига ти да си свършиш работата. Но повече за това, което съм научил за жените и какво точно търсят и искат може би ще пиша друг път. Не казвам, че съм ги разгадал, не се и опитвам, но се старая да ги опознавам достатъчно добре. И със сигурност ще се постарая, това което напиша да не бъде видяно от тях, защото само ще усложни, така или иначе нелеката задача да ги спечелим.

Да се върнем на темата за поведенията, които вероятно прецакват опитите ти и как да ги оправиш.

Ето някои ключови мъжки поведения, с които ще разпознаеш правилния от грешния подход и да намериш твоя баланс, за да се превърнеш в стабилния пич:

 • Вярва в матриархата – този мъж разчита, че жената в семейството винаги ще оправи нещата, каквото и да се случва. Обикновено този модел на живот ясно показва, дори физически, как жените започват да приличат на мъже. Наедряват, изгрубяват, стават надменни и доминиращи. Това определено ще загаси страстта във връзката.

Решението е ти да поемеш възможно най-много от воденето във връзката в твои ръце. И да прецениш какво може да оставиш на жената, така че да не изгуби женствеността си.

Бележка:

Разбира се тук ще визирам предимно жени, които не работят наистина сериозно със себе си и не са много наясно относно личностното развитие. Може да четат много статии, но не прилагат и 5% от това, което четат. Както споменах одеве, те просто си търсят доказателства, за да оправдят филмите в главите им. И това си е бреме, с което трябва сами да се справят, но е важно ти да си до тях в процеса, за да не се филмират прекалено с фантазиите си. Когато жената поеме живота си в ръце и се научи да се справя сама с несигурността в себе си, тогава ще имаш зряла жена до себе си. И това няма нищо общо с годините. Може и да е на 50 и пак да не е зряла, защото игнорира реалността и живее във фантазиите си.

Както и да е, продължавам с поведенията на мъжете, че ще стане много дълга статия, ако продължавам да говоря за жените, хаха. Жени = ядрена физика 😀

Следващото грешно поведение:

 • Постоянно угажданеТова сега прави ли ти се? Какво искаш? Вземи ти решение. Каквото кажеш, това ще е. Типичен мъж, без позиция относно желанията си от живота. Гледа винаги да угоди на жената, защото от някъде е разбрал, че това е начина да спечели и задържи жена.

Решението: Бъди Смел – говори от сърце: „Мамка му, невероятна си. Движенията, тялото ти, възхищавам се на всяка извивка от него. Мамка му, искам те. Трябва да те имам.“

И ако забележиш какъвто и да е интерес, отправи покана.

„Кога си свободна да се видим и пийнем нещо? Кога си свободна да излезем на кафе?“

Питай я, и давай идеи за дни и часове, докато не затвориш сделката. Край. Това е. Кажете си чао. Тръгни си по пътя или затвори телефона, без повече обяснения.

Дори и да се случи да те отреже, има 95% шанс да си тръгне с респект към теб. С времето можеш да направиш представата й за теб по-атрактивна, ако искаш… и да опиташ пак.

Но помни, трябва да си искрен, не да казваш заучени фрази или поне да не излизат, като такива от устата ти. Думите ти трябва да са отражение на истинските ти желания.

За това е нужна практика. Практикувай с жените. Задай си цел – ще пробвам с 30 жени, като не ме интересува какъв ще е отговрът, просто ще опитвам, за да се науча да изразявам себе си. И както преди малко споменах, не става дума за това да си изливаш чувствата, а да изразяваш желанията си. Това, което искаш. Какво искаш от нея, как я искаш, какво в нея те кара да я искаш и т.н.

И като стана дума за искане, ето следващото поведение:

 • Търси я и я иска, само като си пийне – Алкохолът изважда наяве скритите ни или притъпени желания. Това не е никак добре що се отнася за дългосрочна сделка. Може някой път да й хареса, но ако само тогава можеш да си искрен, то какво, ще си пиян през по-голямата част от времето, за да сте заедно ли? Едва ли.

Тук няма какво да обяснявам, използвай това, което казах по-горе за изразяването на желанията ти. Бъди смел. Една жена ще хареса повече смел мъж, който може да й наговори куп глупости, отколкото такъв, който го е страх да изрази желанията си и покаже лидерство. Факт.

 • Мисли само за себе си – такъв мъж не мисли за нуждите на жената. За нейната природа. Този мъж просто не сяда, за да се научи как работят женските умове, сърца и инстикти. Това е чиста проба на невежество относно живота.

Решението – Бъди детектив и разбери нещата. Усъвършествай се.

Жените обикновено нямат предвид това, което казват. Предимно комуникират с подсказки. Съзнателно или несъзнателно тя иска ти да си инициативният, детективът, да се опиташ да я разбереш. И когато станеш интересуващ се, тя също ще се заинтересува повече.

Това, което жената получава от това е може би, че така разбира дали има мъж до себе си, който е наясно с ролята си, отговорен е, силен е, креативен е в начините да спечелва отново любимата, която обича, без подкупи и манипулации. Вярва в себе си и във връзката и може да се разчита на него, че каквито и трудни моменти да има, той няма да избяга или да се откаже. Това е голям страх за дамите – че пичът ще си плюе на петите. И този страх понякога ги кара да вършат доста големи глупости, но за това друг път.

Продължаваме. Трябва да отстояваш позицията си, любовта си и стремежите си. Да си готов да бъдеш, като детектив понякога, за да опиташ да разгадаеш женските пъзели, за да покажеш, че наистина те е грижа. Дори и да не успееш напълно да я разгдаеш, това че опитваш е голям плюс.

Виж, може и да ти се струва, като много работа, обаче не е така. Това всъщност е в природата ти. Достатъчно е да развиеш тези умения. И ако си си мислел, че за да имаш жената на мечтите ти е лесно, значи си живял в заблуда.

Има цена, която е нужно да се плати, както за всеки успех в живота. И накрая тази цена винаги си заслужава, защото всъщност инвестираш в себе си да се превърнеш в личност, която постига, каквото си науми. А какво по-ценно от това?

Виж, може и да греша. Аматьор съм в тези неща и продължавам да се уча. Но опитай и разбери дали съм прав. Или ще се счупи това, което така или иначе е тръгнало да се чупи или ще направиш връзката по-силна от всякога.

 • Няма ясна визия за бъдещето си – Това е мъж, който се фука, с каквото има сега или лежи на успехи от миналото, но няма ясна посока за бъдещето си и е неуверен в себе си и живота си. Той е секси само за жена, която е неуверена в себе си. Големи думи, големи обещания, първите една-две седмици е като мечтания принц, но после започва да бяга през задните вратички. Неспособен е да се отдаде, да е искрен и да държи на думата си.

За една уважаваща себе си жена няма по-секси от мъж, който знае накъде отива, какво иска да има, какво иска да направи и какво иска да остави след себе си… и действа по въпроса с постоянство, без да бяга.

И стигаме до това, с което започнахме. Основният проблем.

 • Нерешителност – не е изяснил за себе си какво точно иска и не е взел окончателно решението да го постигне. Независимо дали става дума за работа, бизнес или жена, нерешителният мъж, винаги си оставя вратички, за да избяга от отговорност. Което го прави по-слаб и не привлекателен за жената в дългосрочен план.

Няма твърдост в думите. Постоянно се колебае и чака жената да каже думата си, за да се съгласи с нея. Чака тя да избере него и да поведе връзката. Ако той няма здрава основа относно собствения си вътрешен свят, той не може да бъде решителен за какъвто и да е избор в живота си.

Един стабилен и уважаващ себе си мъж знае кога сърцето му принадлежи само на една жена и не се оглежда по други, докато са заедно. И това не е знак от звездите. Това е избор, който прави на база стремежите си, ценностите си и принципите си.

Той знае, че като избере една жена, тя е тази, с която иска да сподели пътуването, мечтите и постиженията си. Може да го свалят, може да е пълно с красиви жени около него, но той затваря достъпа до себе си, колкото и да са настоятелни и каквито и хитринки да се опитват да използват, за да го „уловят“.

И това е почти гарантирано, че ще се случва. Защото един стабилен мъж винаги е привлекателен за много жени.

Колкото повече усъвършенстваш себе си, колкото по-големи успехи постигаш, толкова повече предизвикателства ще има пред теб, но тези предизвикателства са, за да те тестват колко всъщност е здрава основата ти и как да станеш по-силен от вчера.

А когато не искаш нищо сериозно от жената, която си харесал, бъди искрен и й го кажи. Кажи и „Мацка, искам просто да се забавлявам, да ни е готино, без сериозно обвързване. Не мога да гарантирам, че няма да се влюбя в теб и да искам нещо повече, но искам да съм искрен в намеренията, които имам сега. Ако си ок с тях, значи сме на една страница. Ако искаш обещания за сериозна връзка отначало, не съм твоя човек.“

Винаги бъди искрен относно желанията и намеренията си за това как искаш да живееш живота си, в какъвто и етап от него да се намираш. Никога, ама никога не подвеждай жена. Не й сваляй звезди, ако не смяташ да дадеш всичко от себе си, за да се получат нещата. Това не е гаранция, че ще се получат, но трябва да си готов да се отдадеш докрай, когато й кажеш, че я обичаш и наистина я искаш в живота си.

 

Не бъди несигурна и нуждаеща се женичка!

Смятам да спра до тук и да ви оставя да рефлектирате върху написаното до сега. Имам още много да споделя, но ще го оставим за друг път. Надявам се да съм ви бил полезен с тези нахвърляни набързо, но важни записки. И съм отворен да разбера, ако имам някакви пропуски (в което се съмнявам, защото всичко, което споделих е на база десетки проби, грешки и успехи).

До сега съм срещнал по-малко от 10 мъже, които в действителност работят със себе си, както аз и могат наистина да заявят дали нещо е истина или не, защото са го установили не от един-два бегли опита и еднократно разбиване на сърцето и представите им, ами от непрекъснато действане, грешене, поправяне и постигане на целите си.

Ако имате предложения за подобни грешни поведения, с които имате опит (тоест сбъркали сте, но в последствие сте постигали целта поне няколко пъти – научили сте модела на успеха относно конкретен желан резултат), споделете ги в коментарите и напишете какво да се направи вместо това.

Така може да помогне на някого да се види отстрани и да осъзнае, че прави нещата по грешния начин и да се поправи.

Действай пич. Усъвършенствай се. Преследвай си целите. Не я притискай и не я карай да те настига. Ти си водещият, остави я да те следва свободно, без напъване. Но и не оставяй жена да ти се качва на главата, като комуникираш желанията и стремежите си, без компромиси. Бъди твърд, решителен и упорит.

Ще установяваш всеки ден, че усилията си заслужават, както за теб лично, така и за връзката, като цяло.

Съосновател на DG Marketing, НЛП и Онлайн Маркетинг Консултант, автор на НЛП Блог (блог за бизнес, мотивация и личностно развитие)
Линк към блога ми: http://blog.ivodimitrov.pro/блог/

Коментари

Автор

Подобни статии

За мацките

Уж ме харесва, а се опитва да ме промени

Срещаш яката мацка, почвате да се виждате, след време се мести у вас и вече си мислиш, че си срещнал идеалната половинка, която те разбира и те приема такъв, какъвто си,

За мацките

Половинката ми не спира да си купува парцали… какво да правя?

В гардероба вече няма място и за едни чорапи, а доскоро не е било така. Особено „натоварено“ е в частта с дрехите на половинката. Всяка седмица се появява „подарък“ от

За мацките

Няколко факта за любовта, които навярно не знаеш

Погледни любовта от един по–различен ъгъл Свикнали сме да разглеждаме любовта, като чувство, като емоция, която трудно се описва. В следващите редове обаче ще ти представим любовта от една друга

За мацките

Иска да живеем заедно – ами сега?

Както се твърди напоследък според много статистически данни, все повече двойки живеят под един покрив без да имат брак. Сега въобще няма да се занимаваме със сухата теория и предположения,

За мацките

Искаш да я „разкараш” от живота си – няколко нестандартни предложения за раздяла с мацката (част 2)

Първа част на "Искаш да я „разкараш” от живота си –  няколко нестандартни предложения за раздяла с мацката" ТУК Бъди честен… но избирателно! – няма идеални хора… и това е добре!

За мацките

Настоява да се запозная с нейните родители

На много мъже фразата: „Да те запозная с нашите“ , им звучи като Менделсон, т.е препариращо. Всъщност, едва ли е толкова страшно, колкото си го представяш. Е, ако си гледал

1 Коментар

 1. Каро
  октомври 21, 02:15 Reply
  Това, което ми харесва в тази статия, е аспектът с комуникирането на собствените желания и това да знаеш, къде можеш да допуснеш компромис и къде това е изключено. И да държиш на принципа си. И все пак: според мен, най-силните мъже са тези, които не се срамуват да се покажат слаби. Тъй че за мен липсва състоянието "вторачен в това да бъде силен": зад това, което на пръв поглед изглежда като самоувереност, често се крие невероятна неувереност и страх да бъдеш самият себе си, за да не бъдеш отхвърлен. За тези мъже най-големият ужас е това, което ти написа - да бъдат "женичка". Смятам, че точно този страх (страха да бъдеш/да се покажеш слаб) прави човек "неуверено и нуждаещо се мъжленце" - в смисъла, който обясних по-горе. Впрочем, готино заглавие :-)

Какво мислиш за тази статия?


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgmajete.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221