Задръстванията по пътищата и всичко за автомобилите в цифри

Задръстванията по пътищата и всичко за автомобилите в цифри

Навярно и ти като всеки от нас си падаш по високата скорост, но може би все още не знаеш, някои любопитни факти около автомобилите и задръстванията. Всички извадки са от най-пресни проучвания и статистики, а те показват, че:

1.     Чакане в задръстване – когато шофьора не е на ясно защо движението е спряно, времето минава три пъти по-бавно. Така, че не се отчайвам ако си в софийския пик или по пътя към морето. Какво да кажем, ако попаднеш някъде по пътищата на Америка.

2.     Знаеш ли, че само 6% от всички попаднали в задръстване излизат, за да проучат ситуацията и да узнаят колко автомобила има още зад тях. Е със сигурност ще усетиш облекчение, през какво вече се преминал.

3.   Знаеш ли, че като караш с мръсна газ, във въздуха се отделят 200 вида изгорели газове, от които най-опасни са азотния оксид и въглеродния двуокис.

traffic-jam

4.     Знаеш ли, защо толкова много паркове и градинки около магистрали и важни пътни възли се създават – всичко е заради замърсяването на въздуха и с цел намаляване на вредните емисии във въздуха, чрез озеленяване.

5.     Знаеш ли, че в Москва шофьорите прекарват над 127 часа на година в задръствания. Е, тогава не се тръшкай, че ти се случва един път седмично да го търпиш.

6.     Знаеш ли, че в летния зной, когато напича слънце и няма движение във въздушните маси се отделят най-много токсини от изгорелите газове по време на аварийни спирания.

7.   Според психолозите, четирите основни групи хора реагират по различен начин, когато попаднат в задръстване. Така например: холерикът запазва спокойствие през цялото време докато движението е спряно; сангвиникът не спира да ругае; меланхоликът само се подпира на волана и мълчи, а флегматикът търси начин да релаксира, слушайки приятна музика в колата си или гледайки обстановката в далечината.

Коментари

Автор

Подобни статии

Авто-мото

Колите на Джей Зи

Шон Кори Картър, или по-известен под псевднонима Jay Z, е един от най-успешните рапъри и предприемачи в наши дни. Състоянието му се изчислява на 460 милиона долара според списание "Форбс".

Авто-мото

Най-луксозното ремарке – мобилният дом на Аштън Къчър

Със сигурност при споменаването на думата ремарке първата ви асоциация няма да е за нещо луксозно и красиво, а по-скоро за раздрънканото ремарке, с която на село носят малките прасенца за продажба. Сега

За мацките

10 те най-добри пози за секс в кола 18+

Секс в кола – съвети и 10 уж удобни пози Е? Правили ли сте секс в колата вече? Е наистина ли никога не сте взимали ключовете от палтото на баща

Авто-мото

"Гоуфче" с битурбо 3.0-литров V6 – Golf GTI

От Volkswagen или са решили, че искат да приключат с нашите пернишки герой или наистина да привлекат на своя страна всички любители на екстремните преживявания. Това ще стане ясно обаче

Авто-мото

Супер яката реклама на Хонда

Всеки един мъж, в момента, в който стане горд притежател на МПС, почти неизменно влиза в сектата на подобните нему собственици. Независимо на коя секта принадлежите, няма как да не

Авто-мото

Начини за защита на колата при лоши метеорологични условия

Какво да направим за ефективна защита на колата при лоши метеорологични условия? Повечето водачите смятат, че колите им са напълно защитени и могат да издържат на промените на времето през годината.

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?