Задръстванията по пътищата и всичко за автомобилите в цифри

Задръстванията по пътищата и всичко за автомобилите в цифри

Навярно и ти като всеки от нас си падаш по високата скорост, но може би все още не знаеш, някои любопитни факти около автомобилите и задръстванията. Всички извадки са от най-пресни проучвания и статистики, а те показват, че:

1.     Чакане в задръстване – когато шофьора не е на ясно защо движението е спряно, времето минава три пъти по-бавно. Така, че не се отчайвам ако си в софийския пик или по пътя към морето. Какво да кажем, ако попаднеш някъде по пътищата на Америка.

2.     Знаеш ли, че само 6% от всички попаднали в задръстване излизат, за да проучат ситуацията и да узнаят колко автомобила има още зад тях. Е със сигурност ще усетиш облекчение, през какво вече се преминал.

3.   Знаеш ли, че като караш с мръсна газ, във въздуха се отделят 200 вида изгорели газове, от които най-опасни са азотния оксид и въглеродния двуокис.

traffic-jam

4.     Знаеш ли, защо толкова много паркове и градинки около магистрали и важни пътни възли се създават – всичко е заради замърсяването на въздуха и с цел намаляване на вредните емисии във въздуха, чрез озеленяване.

5.     Знаеш ли, че в Москва шофьорите прекарват над 127 часа на година в задръствания. Е, тогава не се тръшкай, че ти се случва един път седмично да го търпиш.

6.     Знаеш ли, че в летния зной, когато напича слънце и няма движение във въздушните маси се отделят най-много токсини от изгорелите газове по време на аварийни спирания.

7.   Според психолозите, четирите основни групи хора реагират по различен начин, когато попаднат в задръстване. Така например: холерикът запазва спокойствие през цялото време докато движението е спряно; сангвиникът не спира да ругае; меланхоликът само се подпира на волана и мълчи, а флегматикът търси начин да релаксира, слушайки приятна музика в колата си или гледайки обстановката в далечината.

Коментари

Автор

Подобни статии

Секс

BMW Pininfarina Gran Coupе, кажи честно?!?!?!

Това е елегантната нова BMW Pininfarina Gran Coupе Lusso концепция която може да осигури стилистично вдъхновение за завръщането на BMW 8-серия. Кажи честно, МОЖЕ? Tо направо си се завръща с

Джаджи

Nissan Pivo – говорещата кола на бъдещето

Ако сe чувствате самотен, докато карате колата си, или пък току-що сте се развел и ви липсва ви нежен женски глас, който настоятелно ви казва как и накъде да карате, спокойно. Нисан са

Брички

Тунинговани коли!? Или не точно…

Всеки човек с вкуса си – както за обличане, така и за тунинговане. По родните улици може да се видят всякакви форми и разновидности на тези „вкусове“. Ще ви покажем

Авто-мото

ТОП 5 на най-икономичните автомобили

Кои са първенците в класацията най-икономичните автомобили? Постоянно нарастващите цени на горивата принуждават много хора да не използват автомобилите си. Икономичният автомобил щади бюджета и ни осигурява комфорт. Не можем да

Колата на...

Колите на Джей Зи

Шон Кори Картър, или по-известен под псевднонима Jay Z, е един от най-успешните рапъри и предприемачи в наши дни. Състоянието му се изчислява на 460 милиона долара според списание "Форбс".

Видео

Супер реклама на Volvo с Жан Клод Ван Дам

Волво за пореден път показаха как се прави различна и креативна реклама. За целта освен, че използваха най-новото си поколение камиони, в рекламния клип включиха и екшън звездата Жан Клод Ван

Коментари

Ти първи ще коментираш!

Давай смело, не боли... коментирай или сподели!

Какво мислиш за тази статия?